Πάτρα: Ο Δήμος εκκενώνει το νεοκλασικό κτίριο της Βότση και Μαιζώνος

Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς των δημοτικών υπηρεσιών που είναι να στεγαστούν από εδώ και στο εξής στο νέο δημαρχιακό μέγαρο στο κτιριακό συγκρότημα του Παλαιού Αρσακείου.

Στο νέο δημαρχιακό μέγαρο θα μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες που στεγάζονταν στο νεοκλασικό κτίριο απέναντι από το δημαρχιακό μέγαρο, στην οδό Βότση, επί της Μαιζώνος.

Πρόκειται για ένα κτίριο που είχε δώσει στέγη σε ένα σημαντικό μέρος των υπηρεσιών του δήμου ο οποίος το μίσθωνε από ιδιώτη αφού δεν ανήκει στην δημοτική περιουσία, πληρώνοντας ένα ποσό που έφτανε τα 9.000 ευρώ.

Το ποσό που έδινε ο δήμος ήταν αρκετά υψηλό για τα οικονομικά του δεδομένα, όμως, αντιστοιχούσε στην αξία του κτιρίου αφού πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα νεοκλασικά του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, με μεγάλο ισόγειο χώρο και δύο ορόφους.

Από τη στιγμή που οι υπηρεσίες του δήμου θα μεταφερθούν στον δικό του κτίριο, στο Παλαιό Αρσάκειο, δεν υπάρχει κανένας λόγος για να συνεχίζει να μισθώνει το κτίριο της οδού Βότση και Μαιζώνος για αυτό και μέσα στο επόμενο διάστημα πρόκειται να το εκκενώσει.

Το νεοκλασικό κτίριο θα πρέπει να εκκενωθεί και να παραδοθεί στην εταιρία που το διαχειρίζεται μέχρι το τέλος Απριλίου. Έτσι ο δήμος θα γλιτώσει 9.000 ευρώ το μήνα, δηλαδή το χρόνο ένα ποσό που ξεπερνάει τα 100.000 ευρώ, με δεδομένο ότι η αποκατάσταση και η συντήρηση του κτιρίου ήταν δική του ευθύνη βάση του συμβολαίου που είχε γίνει.

Το κτίριο της Μαιζώνος και Βότση πρόκειται να μείνει μετά από πολλά χρόνια κενό και μένει να δούμε πώς θα αξιοποιηθεί τα επόμενα χρόνια αφού θα είναι κρίμα ένα τέτοιο αρχοντικό να μην έχει ζωή.


Πηγή