Καταφεύγουν στο ΣτΕ κατά του τεκμαρτού – Μαζί τους φορείς και από την Πάτρα

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του τεκμαρτού θα καταθέτουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας δεκάδες ελεύθεροι επαγγελματίες που προέρχονται από διάφορους χώρους, από το εμπόριο, από την βιοτεχνία από την νομική και τον ιατρικό κλάδο, αλλά και γενικότερα μέσα από τον κόσμο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Το αίτημα αυτό που θα κατατεθεί μέσω των επαγγελματικών φορέων του κάθε κλάδου κάνει λόγο για έναν παράνομο κεφαλικό φόρο που δεν έχει να κάνει με τα πραγματικά εισοδήματα των επαγγελματιών, αλλά με τα πιθανά, στο όνομα της φοροδιαφυγής που όμως το κράτος αν ήθελε έχει τη δυνατότητα να ελέγξει.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα συζητήσει και θα εκδικάσει τα ασφαλιστικά μέτρα αυτά στις 17 Ιουνίου και την ίδια μέρα όλοι οι φορείς προσανατολίζονται στο να προχωρήσουν σε 24ώρη στάση εργασίας, στο πλαίσιο της κοινής διαμαρτυρίας τους.

Αν ισχύσει κάτι τέτοιο τότε στις 17 Ιουνίου η αγορά θα κατεβάσει ρολά. Όλα αυτά γιατί όπως λένε οι επαγγελματίες το τεκμαρτό έχει διπλασιάσει και τριπλασιάσει τα χρήματα που καλούνται να δώσουν στο κράτος.

«Είναι χρήματα που δεν μπορούμε να δώσουμε γιατί πολύ απλά είναι χρήματα που με την ύφεση που έχει η αγορά δεν υπάρχουν…» λένε εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων της περιοχής που συμμετέχουν στο όλο πλαίσιο της διαμαρτυρίας.


Πηγή