Αχαΐα: Μια άκρως παραδοσιακή βραδιά στο Γομοστό

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, από πολλές περιοχές, πραγματοποιήθηκε η «Γιορτή» που είχε ετοιμάσει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γομοστού γιορτάζοντας τα 10 χρόνια από την ίδρυση του. Μια άκρως παραδοσιακή βραδιά, που έγινε με τη συνδιοργάνωση Δήμου Δυτικής Αχαΐας και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, θύμισε στους παλαιότερους και έμαθε στους νεότερους έθιμα, ήθη, στίχους, μουσική και γενικότερα την παράδοση του τόπου, που «ζυμώθηκε» ανά τους αιώνες με το στοιχείο του Αρβανίτικου πνεύματος και πολιτισμού.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, έδωσε τα εύσημα στο Δ.Σ. του Συλλόγου για την άψογη διοργάνωση, στα χορευτικά τμήματα για τη συμμετοχή τους και την αγάπη τους για τη συνέχιση της παράδοσής μας καθώς και στην ορχήστρα, που πλαισίωνε την εκδήλωση, για την εξαιρετική της παρουσία. «Είναι τιμή μας να έχουμε συμπολίτες που μεταλαμπαδεύουν στις νεότερες γενιές τα ήθη και τα έθιμά μας. Εύχομαι να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο να προσφέρετε πολιτισμό και εμείς θα είμαστε αρωγοί σε κάθε σας προσπάθεια», τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος.

Να αναφερθεί ότι συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα των Εκπολιτιστικών Συλλόγων Γομοστού, Σαγαιίκων, Αγυιάς -Τερψιθέας και ο Λαογραφικός Όμιλος Κεφαλονιάς «Κεφαλλήνες». Ενώ, στην ορχήστρα ήταν ο Θοδωρής Τασούλας στο Κλαρίνο, η Σταυρούλα Δαλιάνη στο τραγούδι, ο Δημήτρης Καραχάλιος στο τραγούδι, η Ελένη Παπαπροκοπίου στο Λάουτο, ο Νίκος Μήλας στο βιολί, ο Γιώργος Μπαράκος στα Κρουστά και Τσαμπούνα ο Χρήστος Καμμένος.

Τέλος, παρόντες, επίσης, ήταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Δυτικής Αχαΐας Νάντια Ασκούνη, Ανδρέας Μπουχέλος, Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, Βασίλης Καρβουνιάρης, Γιώργος Βεσκούκης, Τάσος Βερρόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δυτικής Αχαΐας Ιωάννης Θανασούλιας, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και Εκπολιτιστικών Συλλόγων και πλήθος κόσμου.


Πηγή