Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δροσιάς Τριταίας «Οι Γιαννιάδες»: Εκδήλωση Μνήμης για τους «ΓΙΑΝΝ […]

Το περασμένο Σάββατο 06-07-2024 στη Δροσιά Τριταίας, ο Πολιτιστικός &Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Οι Γιαννιάδες» συνδιοργάνωσε με το Δήμο Ερυμάνθου, τηνΤοπική Κοινότητα Δροσιάς, την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος και με χορηγό το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Αχαΐας, την εκδήλωση μνήμης για τους αγωνιστές, τους δικούς μας ήρωεςμε θέμα: “Παράγοντες που οδήγησαν στην Επανάσταση του 1821 – Επαναστατικά Κινήματα «ΓΙΑΝΝΙΑΔΕΣ»

Στην εκδήλωση πέρα από το μεγάλο αριθμό συγχωριανών, παρευρέθηκαν από το Δήμο Ερυμάνθου: ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μπαρής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ηλίας Παπαγιαννόπουλος, η κ. Ελένη Χριστοδουλοπούλου, από την μείζονα αντιπολίτευση ο κ. Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος.Απότηντοπική κοινότηταο πρόεδρος κ. Δημήτριος Ζώρλας και ο πατήρ Χαράλαμποςεφημέριος του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Οβρυάς, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτης μας.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο πρώην Δήμαρχος Λασιώνος του Ν. Ηλείας, κ. Κλεάνθης Παπαδόπουλος όπου με γλαφυρό τρόπο ανέπτυξε την προ και μετα-επαναστατική δράση τωνηρώων του 1821,των θρυλικών αγωνιστών «Γιαννιάδων»,τη μεγάλη συμβολή τους στον απελευθερωτικό αγώνα του Έθνους μας.
Ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μπαρής αναφέρθηκε στο μεγάλο αγώνα των «Γιαννιάδων» και τόνισετην αναγκαιότητα για την οργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων στα χωριά και δήλωσετην ανάγκη κατασκευής ενός ανδριάντα για τους «Γιανννιάδες» στην Δροσιά.
Ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Δημητρόπουλος παρουσίασε το νέο σήμα του Συλλόγου, «προσωπογραφία των δύο Γιαννιάδων», τις τελευταίες και πλούσιες δράσειςόπου παράτις δυσκολίες τις υλοποιεί. Ενημέρωσε δε και για την νέα επιχορήγηση που εγκρίθηκεαπό το Υπουργείο Πολιτισμού για την κατασκευή της νέας Ιστοσελίδας τουΣυλλόγου.
Επίσης στην εκδήλωση συμμετείχαν:
Το Άγημα Ιστορικής Αναβίωσης «Παναγιώτης Καρατζάς» με την εκτενή και ζωντανή παρουσίαση του εξοπλισμού και φορεσιάς του αγωνιστή του 1821 από τα Μέλη του.
Ο«Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Πατρών», όπου με τα πολύ αντιπροσωπευτικά χορευτικά του συγκροτήματα, μας παρουσίασαν χορούς από την Πελοπόννησο.
Ο Σύλλογος ευχαριστεί το τοπικά ΜΜΕ για τη συνεργασία, για την προβολή των εκδηλώσεων του.
Την εκδήλωση συντόνισε ο γραμματέας του Συλλόγου κ. Δημήτρης Δημητρόπουλος.

Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δροσιάς Τριταίας «Οι Γιαννιάδες»: Εκδήλωση Μνήμης για τους «ΓΙΑΝΝΙΑΔΕΣ» Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δροσιάς Τριταίας «Οι Γιαννιάδες»: Εκδήλωση Μνήμης για τους «ΓΙΑΝΝΙΑΔΕΣ» Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δροσιάς Τριταίας «Οι Γιαννιάδες»: Εκδήλωση Μνήμης για τους «ΓΙΑΝΝΙΑΔΕΣ»


Πηγή