Χρ.Χριστοδουλόπουλος: «Σύγχρονος «Ιανός» ο Γιάννης Λυμπέρης στο θέμα του Τμήματος ΤΕΙ Τεχνολόγων Γεωπόνων

«O Γιάννης Λυμπέρης καταψηφίστηκε το 2014 με συντριπτικό ποσοστό από το λαό της Ήλιδας, ακριβώς για τα έργα και τις ημέρες του. Αν και καρδιολόγος δείχνει την ξεκάθαρη πρόθεσή του να στείλει εμάς και την κοινωνία στον ψυχίατρο, όντας ο ίδιος διπρόσωπος σαν τον «Ιανό».

Μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο –όπου κρατούνται πρακτικά– η ενοχή του τον κάνει «αρνάκι». Όταν όμως βγαίνει από την αίθουσα του Δ.Σ. επιδίδεται σε φαντασιακούς μονολόγους, πιστεύοντας ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι.

Σεβόμενοι την περίστασή του θα είμαστε όσο μπορούμε πιο σύντομοι. Επί της κατάπτυστης ανακοίνωσης που εξέδωσε με αφορμή το θέμα του τμήματος ΤΕΙ Τεχνολόγων – Γεωπόνων, φαίνεται ότι ονειρευόταν πως θα γίνει ο σύγχρονος «Ηρακλής» με τους άθλους του, αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν και σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα –όπως και σε πολλά άλλα που θα αναφέρουμε το επόμενο διάστημα– το δεύτερο και πραγματικό του πρόσωπο κατόρθωσε τα εξής:

1) Χωρίς να δώσει κανέναν αγώνα και χωρίς να διεκδικήσει ποτέ το Τμήμα Τεχνολόγων – Γεωπόνων, πολιτικοί παράγοντες το έφεραν ως «αντίδωρο» στην Αμαλιάδα στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά».

2) Αν και ο ίδιος ο πρώην Δήμαρχος προσπάθησε να κρατήσει τα δύο τμήματα του ΤΕΙ στην πόλη ή στην καλύτερη περίπτωση το ένα από τα δύο (το τμήμα πληροφορικής), τα έχασε και τα δύο, όπως έχασε και τον χαρακτηρισμό ως παράρτημα του ΤΕΙ που είχε το προηγούμενο διάστημα.

3) Όταν ήρθε το τμήμα το 2013, ήρθε χωρίς σχέδιο στην κυριολεξία «φύρδην μίγδην», με αποτέλεσμα το τμήμα να είναι στην Αμαλιάδα, η σχολή να μείνει στο Μεσολόγγι μαζί με τα άλλα τμήματα και να λειτουργήσει μόνο η μία από τις τρεις κατευθύνσεις.

4) Να αναφέρεται στις εγκαταστάσεις του ΕΘΙΑΓΕ στον Κόροιβο, αποκρύπτοντας ότι ανήκει σε άλλον δήμο. Αν πάλι δεν γνωρίζει τα όρια του Δήμου Ήλιδας μπορούμε να θα του κάνουμε δώρο έναν χάρτη, αφού το ΕΘΙΑΓΕ είναι στον Δήμο Πηνειού. Βέβαια ξεχνάει ότι πρώτοι εμείς θέσαμε το ζήτημα στον ίδιο τον πρωθυπουργό με γραπτό υπόμνημα, κατά την επίσκεψή του στην Αμαλιάδα τον Μάρτιο του 2017. Δική του ενέργεια σε αυτό το θέμα όσο κι αν ψάξουμε, κανείς δεν μπορεί να βρει.

5) Δεν υπάρχουν «κοιμισμένα» 7 εκατομμύρια ευρώ στον Δήμο Ήλιδας, ούτε υπήρχαν ποτέ. Τα κονδύλια είναι σε λογαριασμό του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, γιατί εκεί ανήκουν τα κτήρια και μόνο με την καταλυτική του συνδρομή μπορεί να κατασκευαστούν οι νέες εγκαταστάσεις. Ο Δήμος βοηθάει με τις υπηρεσίες του και μόνο και έχουμε κάνει τεράστιο αγώνα για να ξεμπλοκάρει το έργο. Κάποιοι άλλοι το ενέταξαν με ανύπαρκτη μελέτη.

6) Δεν προσπαθήσατε ποτέ να συνδέσετε το τμήμα με την κοινωνία και την παραγωγή. Εμείς όχι μόνο το βάλαμε στόχο, αλλά καταφέραμε πάρα πολλά. Πλέον σε συνεργασία με την Περιφέρεια, καταφέραμε να πάρουμε στην πόλη μας το Εδαφολογικό Εργαστήριο, όπου μαζί με τον ΤΕΙ αποτελεί ένα μεγάλο – σύγχρονο εργαλείο για την αγροτική μας παραγωγή.

Το «αρνάκι εντός Δημοτικού Συμβουλίου συχνά πυκνά μετατρέπεται σε… «λύκο» εντός καφενείου, επιθυμώντας να επιστρέψει για να ολοκληρώσει τους υπόλοιπους «άθλους» του.

Θα πρέπει στις δημόσιες τοποθετήσεις σας να είστε πιο προσεκτικός, αφού όσο μας υβρίζετε τόσο μας δυναμώνετε.

Και αφού για ακόμα μία φορά αναφέρεστε στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου και όψιμα θυμηθήκατε την ιατρική σας ιδιότητα, γιατί δεν συμβάλλετε στην αναβάθμισή του, αρχής γενομένης με την ένταξή σας στο εφημεριακό καθεστώς προκειμένου να ανασάνει το νοσηλευτικό ίδρυμα, κάτι που τεχνηέντως αποφεύγετε.

Όπως και στο Δημοτικό Συμβούλιο σας έχω πει κατ’ επανάληψη, είναι καιρός έστω και μετά από 4,5 χρόνια να βάλετε την λευκή σας ρόμπα κι επιτέλους να πάρετε καμιά πίεση, αρχής γενομένης από τη δική σας!

Κύριε Λυμπέρη, εφόσον θα είστε υποψήφιος δήμαρχος, είναι βέβαιο ότι θα υποστείτε την συντριπτική καταδίκη του λαού, για μία ακόμη φορά. Ας πάψετε να υποδύεστε τον «Ιανό» κι ας κρατήσετε το ένα πρόσωπο. Τουλάχιστον το «αρνάκι» θα σας διασφαλίσει ήσυχα γεράματα!».


Πηγή