Σχετικά

To farwest.gr ναι μεν εισέρχεται δυναμικά και με διαθέσεις «Άγριας Δύσης», διεκδικώντας το δικό του μερίδιο στην καθημερινή ενημέρωση των πολιτών, αλλά κινείται ταυτόχρονα σε άλλη κατεύθυνση με οποιοδήποτε άλλο ενημερωτικό site στη Δυτική Ελλάδα.

Τo farwest.gr δεν εξυπηρετεί ιδιοτελείς σκοπιμότητες, άδηλα ή φανερά συμφέροντα. Δεν έχουμε σχέση με καμιά οικονομική, κρατική η κομματική δύναμη, ούτε προφανώς με τα φαινόμενα διαπλοκής μεταξύ πολιτικής, οικονομικής ισχύος και ΜΜΕ τα οποία δημιουργούν απαράδεκτες εξαρτήσεις και ακυρώνουν το πραγματικό έργο των δημοσιογράφων που είναι ο διαρκής έλεγχος κάθε εξουσίας.

Εμείς θεωρούμε, ότι ο πολίτης όχι έχει δικαίωμα να πληροφορείται τα σημαντικά γεγονότα και τις αιτίες που τα προκαλούν, με τρόπο τεκμηριωμένο, νηφάλιο, πλουραλιστικό, αντικειμενικό και δίκαιο, αλλά και ότι οι ίδιοι οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας μπορούν να γίνουν Ρεπόρτερ. Αυτοί αποκαλύπτουν, αυτοί ελέγχουν, αυτοί καταγγέλλουν. Δικαίωμα λογικό, αυτονόητο και αναγκαίο για την ενημέρωση, το οποίο όμως δεν ικανοποιείται από τα συμβατικά μέσα ενημέρωσης.

Η ερευνητική δημοσιογραφία, η αναλυτική και σε βάθος προσέγγιση των θεμάτων, επειδή ακριβώς φέρνουν στο φως τις λαθροχειρίες των κρατούντων, θεωρούνται ειδικά στις μέρες μας, είδος περιττής πολυτέλειας. Δεν χρηματοδοτούνται και απαξιώνονται διαρκώς, τόσο στην Ελλάδα όσο και εξωτερικό, από τα συστημικά ΜΜΕ. Γι αυτό ακριβώς πιστεύουμε ότι η δημιουργία ενός τελείως διαφορετικού μοντέλου οργάνωσης-παραγωγής-μετάδοσης ειδήσεων, ερευνών και αναλύσεων είναι ιδιαίτερα σημαντική και αναγκαία σήμερα παρά ποτέ.

Υπηρετούμε αποκλειστικά και μόνο την ενημέρωση των πολιτών με καθαρά επαγγελματικά κριτήρια. Αποκρούουμε κάθε παρέμβαση ή απόπειρα παρέμβασης τρίτων στο έργο μας. Αποκαλύπτουμε την αυθαιρεσία των ισχυρών, την διαφθορά, τις παρανομίες του κράτους και των ιδιωτικών επιχειρήσεων που αποτελούν τους κύριους πυλώνες επιρροής και εξουσίας. Δημοσιοποιούμε τις καταχρήσεις της εξουσίας σε βάρος θεμελιωδών ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και ελευθεριών Παρουσιάζουμε τις εξελίξεις και τις δημοσιογραφικές μας έρευνες, χωρίς προκαταλήψεις, αποκλεισμούς, υπερβολές, φανερές ή υπόγειες εξαρτήσεις. Τεκμηριώνουμε τα θέματα, τις έρευνες και τα ρεπορτάζ μας, με αποδεικτικά στοιχεία και επιχειρήματα. Υπερασπιζόμαστε τις αρχές μιας δημοκρατικής, σύγχρονης, ανοικτής, ανεκτικής και δίκαιης κοινωνίας.

Προωθούμε την καινοτόμα σκέψη στη τέχνη και τον πολιτισμό. Σεβόμαστε τον πλουραλισμό των απόψεων και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Δεσμευόμαστε από τις αρχές του κράτους δικαίου. Με το έργο μας φέρνουμε στο φως όλες τις καταχρήσεις σε βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών και των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων που επιχειρεί η εξουσία προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος της πλειοψηφίας των πολιτών. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία και προσοχή στην προάσπιση της ελευθερίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, του κοινωνικού κράτους καθώς και στην ενίσχυση της μάχης κατά του φασισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων. Σε όλες, δηλαδή, τις ευρωπαϊκές δημοκρατικές αρχές που έχουν κακοποιηθεί στη χώρα μας, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Τηρούμε απαρέγκλιτα τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Το farwest.gr λειτουργεί τόσο ως ενημερωτικό site με δικό του πρωτόλειο ενημερωτικό υλικό, όσο και ως ένας συλλέκτης και ταξινομητής ειδήσεων ο οποίος λειτουργεί ημιαυτόματα, συλλέγοντας και ταξινομώντας ροές από επιλεγμένες πηγές ειδήσεων. Οι ειδήσεις στις περισσότερες κατηγορίες του προέρχονται από τη Δυτική Ελλάδα, ταξινομούνται αυτόματα μέσω των ροών των πηγών και το farwest.gr δεν ασκεί κανέναν έλεγχο στο περιεχόμενο και δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο τους. Σε όλες τις ειδήσεις αναφέρεται ευδιάκριτα η πηγή και ο επισκέπτης παραπέμπεται μέσω υπερσυνδέσμου στον ιστότοπο της πηγής.