Επιστρέφουν στα θρανία για το ΚΕΑ!

Οι υποχρεώσεις των δικαιούχων για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που χορηγείται κάθε μήνα, αλλάζουν σημαντικά από την 1η Νοεμβρίου και δεν είναι καθόλου λίγοι εκείνοι που εξαιτίας ακριβώς αυτών των αλλαγών είναι πιθανόν να μείνουν εκτός λίστας των δικαιούχων.

Μεταξύ άλλων, μια από τις βασικότερες υποχρεώσεις των -μέχρι τώρα- δικαιούχων ενήλικων, έως 45 ετών, που δεν έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, είναι η απόκτηση του σχετικού απολυτηρίου.

Για να αποκτήσουν το απολυτήριο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει είτε να συμμετάσχουν στις εξετάσεις απόκτησης απολυτηρίου δημοτικού σχολείου είτε να εγγραφούν σε: α) σχολεία δεύτερης ευκαιρίας ή στα παραρτήματα αυτών, β) εσπερινά γυμνάσια. Σε αντίθετη περίπτωση θα δουν το όνομα τους να διαγράφεται από τους δικαιούχους του ΚΕΑ…

Όπως είναι φυσικό, προκειμένου να μην χάσουν το δικαίωμα να εισπράττουν το επίδομα, οι ενδιαφερόμενοι σπεύδουν να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκτήσουν το απολυτήριο. Εξέλιξη που τους οδηγεί στο να… ξανακαθίσουν στα θρανία, οι περισσότεροι, μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Πόσο έτοιμες είναι όμως οι υπάρχουσες δομές –με τις δυνατότητες που διαθέτουν – να ανταπεξέλθουν στο συγκεκριμένο ρεύμα επιστροφής στα θρανία;

Διαβάστε την συνέχεια στην έντυπη έκδοση της Κυριάκατικης εφ.Πατρίς


Πηγή