Ευρωπαίοι γευσιγνώστες: Πήραν γεύση από Ηλεία

Μια ξεχωριστή εμπειρία είχε την ευκαιρία να ζήσει ένα γκρουπ Ισπανών και Πορτογάλων γευσιγνωστών που πραγματοποίησε τουρ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αφού έκανε στάση στο νομό μας και πιο συγκεκριμένα στο κτήμα Μπριτζίκη προκειμένου να γευτεί τους καρπούς της «ευλογημένης γης της Ηλείας».

Αυτή η εκδήλωση αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό από μια σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν πριν το 16ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Οινολογίας και Γευσιγνωσίας που έλαβε χώρα στο Ζάππειο το τριήμερο από 19 έως 21 Οκτωβρίου και του οποίου διοργανώτριες αρχές είναι η Seuko, το Chef ‘s Club of Attica Acropolis και το Media Markt Group. Πρόκειται για ένα συνέδριο στο οποίο αναμένεται να συμμετέχουν περισσότερες από 18 χώρες. Νωρίτερα, σταθμοί του γκρουπ των γευσιγνωστών αποτέλεσαν την Τρίτη 15 Οκτωβρίου τα Μετέωρα, την Τετάρτη οι Δελφοί, την Πέμπτη ο Αργοσαρωνικός με μια μοναδική κρουαζιέρα.

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος ήταν ο πρόεδρος του «Junior Chef ‘s Club of Attica Acropolis» Νικόλαος Μουζάκης, που αναφέρθηκε σε όσα είχαν την τύχη να δουν κατά την επίσκεψή τους στο κτήμα Μπριτζίκη, στην επιλογή του και στις εντυπώσεις που άφησε η επιχείρηση στους ξένους γευσιγνώστες: «Η επιλογή του κτήματος Μπριτζίκη πραγματοποιήθηκε από τη διοργανώτρια εταιρεία του συνεδρίου, τη Makt Media και ερχόμενοι αντικρίσαμε κάτι μεγαλύτερο και σοβαρότερο απ’ αυτό που αναμέναμε να δούμε. Νομίζω ότι οι αντιδράσεις και περιγραφές των ξένων καλεσμένων είναι ενδεικτικές της εντύπωσης που τους έκανε η επιχείρηση. Έλαβα αντιδράσεις ενθουσιασμού απ’ όλους και αδημονία για τη συνέχιση του τουρ, από τη στιγμή που δεν είχε ξεκινήσει και ολοκληρωθεί η πρώτη επίσκεψη. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται κοντά μας Ισπανοί και Πορτογάλοι, ενώ είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε κοντά μας την πρέσβειρα του Λιβάνου με τη συνοδεία της και στο συνέδριο αναμένεται να προστεθούν ακόμα περισσότερες χώρες».

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφ.Πατρίς.


Πηγή