Γυμνάσιο Βάρδας: Έργα που αλλάζουν την διάθεση των μαθητών (PHOTOS)

Τα έργα ανάπλασης στις παλιές αθλητικές εγκαταστάσεις στο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Βάρδας, έργο της δημοτικής αρχής του Ναμπίλ Μοράντ, άλλαξε την ψυχική διάθεση των 203 μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στο σχολείο.

Αυτό υποστηρίζουν τόσο ο διευθυντής του σχολείου όσο και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Στο προαύλιο του σχολείου υπάρχουν γήπεδο βόλεϊ, 5Χ5 και μπάσκετ, όλα πλήρως ανακαινισμένα που είναι μια όμορφη πρόκληση για τους μαθητές.

«Όλα για τα παιδιά»

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ δήλωσε: «Ως δημοτική αρχή δώσαμε μεγάλο βάρος στα σχολεία μας. Τα περισσότερα στεγάζονται σε παλαιά κτίρια και είχανε μεγάλες ελλείψεις. Σιγά σιγά καταφέραμε ως δημοτική αρχή να διορθώσουμε αρκετά πράγματα. Στο Γυμνάσιο της Βάρδας έγινε ανάπλαση των αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο προαύλιο χώρο. Καινούργια δάπεδα χρωματισμένα με ειδικό χρώμα, καινούργιες μπασκέτες, ετοιμάζουμε καινούργιο 5Χ5 στην επέκταση του προαύλιου, εξέδρες και όλα αυτά για τα παιδιά μας. Θέλουμε καλούς μαθητές αλλά και καλούς αθλητές. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο για τα παιδιά μας με την στήριξη των καθηγητών και των γονέων.Όλοι δουλεύουμε για ένα κοινό σκοπό.»

«Άλλαξε η διάθεση»

Ο κ. Σταθάτος Γιώργος ο διευθυντής του Γυμνασίου δήλωσε: «Αυτό το διάστημα γίνονται πολλά έργα στο σχολείο μας κυρίως στον προαύλιο χώρο. Έχουμε μια ανάπλαση που ήταν απαραίτητη στο σχολείο στο θέμα του αθλητισμού. Φτιάχτηκε το γήπεδο του μπάσκετ με καινούργιες μπασκέτες, με καινούργιο επίστρωμα δαπέδου, το γήπεδο του βόλεϊ, υπάρχουν εξέδρες και κερκίδες που τοποθετήθηκαν πριν από λίγες μέρες. Επίσης συνεχίζονται και άλλα έργα στην δυτική πλευρά του Γυμνασίου μας, σε ένα καινούργιο χώρο που θα γίνει επέκταση του προαυλίου, εκεί θα δημιουργήσουμε και ένα γήπεδο 5Χ5, ούτως ώστε να υπάρχουν πλήρης αθλητικές εγκαταστάσεις εδώ για την άθληση των παιδιών. Ήταν ένα αίτημα πολλών ετών καθηγητών και γονέων για να δημιουργηθεί όλη αυτή η ανάπλαση. Ευχαριστώ τον δήμαρχο Ναμπίλ Μοράντ , για την άριστη συνεργασία που έχουμε και την ευγένειά του καθώς και την διάθεση που επέδειξε για να ολοκληρώσει αυτά τα έργα. Η διάθεση των παιδιών έχει αλλάξει από την στιγμή που είδαν το ανανεωμένο προαύλιό τους»

«Επένδυση για τα παιδιά»

Ο κ. Τσαφογιάννης Κώστας γυμναστής 12 χρόνια στο Γυμνάσιο Βάρδας δήλωσε: «Χαίρομαι για όλα όσα έγιναν φέτος στο σχολείο μας γιατί πέρα από την λειτουργική τους αξία για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής, εξυπηρετούν και παιδαγωγικούς σκοπούς. Δημιουργώντας με τα παιδιά δεσμούς με τον χώρο εδώ, αυτό εξυπηρετεί τις ίδιες παιδαγωγικές διαδικασίες οι οποίες λαμβάνουν χώρα μέσα στις τάξεις. Όταν το παιδί αγαπήσει ένα χώρο και καταφεύγει εδώ για να διασκεδάσει και να περάσει όμορφα αυτό δεν μπορεί να το αποκόψει από την παιδαγωγική διαδικασία. Αυτό βλέπουμε να συμβαίνει στα παιδιά μας ενώ τα ίδια προστατεύουν τον χώρο. Εύχομαι να συνεχίσουμε να επενδύουμε στα παιδιά μας»


Πηγή