Ειδική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου: Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο απολογισμός – ισολογισμός οικονομ […]

Μαραθώνια συνεδρίαση

Μαραθώνια ήταν η αποψινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Το Σώμα κλήθηκε να ψηφίσει τον απολογισμό – ισολογισμό οικονομικού έτους 2017 όπου δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις αναφορικά με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν. Η Δημοτική Αρχή σημείωσε πως παρά τους διαρκούς μειωμένους κρατικούς πόρους καταφέρνει και συντηρεί τον Δήμο Αγρινίου σε τροχιά ανάπτυξης με έργα κτλ.

Αντίθετη άποψη είχε ωστόσο η αντιπολίτευση.

Ο Παύλος Μοσχολιός κατά την τοποθέτησή του ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο και στάθηκε στην ελλιπή απορρόφηση όπως χαρακτηριστικά σημείωσε κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης χαρακτήρισε ανύπαρκτο το έργο της Δημοτικής Αρχής, αναφέροντας επιπροσθέτως ότι η οικονομική εικόνα είναι στρεβλή, δεν υπάρχει η δυνατότητα να ελεγχθεί η νομιμότητα της κάθε δαπάνης, ενώ βάσει της απόφασης του ελεγκτικού συνεδρίου όλοι οι σύμβουλοι είναι συνευθυνόμενοι και για το λόγο αυτό η παράταξή του δεν ψηφίζει τον οικονομικό απολογισμό.

Ο Τίμος Παπανικολάου σημείωσε ότι η χθεσινή διαδικασία είναι «στο ίδιο έργο θεατές» ενώ ο Στέλιος Μερμίγκης εξέφρασε μεταξύ άλλων την έντονη δυσφορία του για το μικρό χρονικό περιθώριο που είχαν στη διάθεσή τους για τις δύο συνεδριάσεις μιας και οι σχετικές προσκλήσεις εστάλησαν μόλις την περασμένη Παρασκευή.

Πριν ο οικονομικός απολογισμός εγκριθεί κατά πλειοψηφία με τις ψήφους της παράταξης της αντιπολίτευσης το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Βρήκαμε την πρώτη χρονιά που αναλάβαμε έναν Δήμο με ληξιπρόθεσμες οφειλές έναντι τρίτων σε μεγάλα νούμερα, δάνεια που αποπληρώνουμε και ξεκινώντας προσπαθήσαμε να σταθούμε στα πόδια μας και να βελτιώσουμε τα οικονομικά. Ο Δήμος έγινε πιο εύρωστος οικονομικά. Λέμε την αλήθεια με νούμερα και όχι με φρούδες ελπίδες και ψεύτικα μεγάλα λόγια. Έχουμε εντάξει και δημοπρατήσει έργα μέσω ΕΣΠΑ και σύντομα θα δούμε μεγάλα έργα και μέσω της ΒΑΑ. Όλα τα άλλα που λέγονται αποτελούν φθηνή αντιπολίτευση».

Εν συνεχεία το Σώμα εισήλθε στην τακτική συνεδρίαση.

Αναλυτικά τα στοιχεία του απολογισμού – ισολογισμού οικονομικού έτους 2017 στην εφημερίδα «Συνείδηση».


Πηγή