ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ:1η ημερίδα καρδιαγγειακών παθήσεων στην Παπαχαραλάμπειο

Tην Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 11.00΄πμ – 14.00΄μμ στη Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα στη Ναύπακτο, θα διεξαχθεί η 1η ημερίδα Καρδιαγγειακών Παθήσεων με κεντρικούς ομιλητές τους αναπληρωτές Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ κ.κ. Ανδρέα Λάζαρη αγγειοχειρουρό και Γιάννη Παρίση καρδιολόγο, σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπακτίας – Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσων – και το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα γίνει μια αναλυτική ενημέρωση για τα καρδιαγγειακά νοσήματα τα οποία και αποτελούν στις μέρες μας την πρώτη αιτία θανάτου στις δυτικές χώρες. Παράλληλα θα δοθούν χρηστικές πληροφορίες για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση διαταραχών όπως η στεφανιαία νόσος, το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, η ρευματική καρδιοπάθεια, η συγγενής καρδιοπάθεια, τα ανευρύσματα και ο διαχωρισμός αορτής, η εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση και πνευμονική εμβολή, η περιφερειακή αρτηριοπάθεια και άλλα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Τη συζήτηση θα συντονίζει ο ειδικός παθολόγος διαβητολόγος κ. Α. Κιούσης.

Επιστημονική υπεύθυνη η κα Μαρία Καλπουζάνη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τέλος, η ημερίδα αποτελεί την πρώτη του είδους στην Αιτωλοακαρνανία και πρόκειται να επαναληφθεί και σε άλλες πόλεις του νομού.

The post ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ:1η ημερίδα καρδιαγγειακών παθήσεων στην Παπαχαραλάμπειο appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή