Πόσες και ποιες παραβάσεις εντόπισε σε σχολικά λεωφορεία, η Τροχαία, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία και στους τρεις νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ξεκίνησε η Τροχαία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας τα οποία έχει στη διάθεσή του το thebest.gr , συνολικά διενεργήθηκαν 224 έλεγχοι, από τις 11 Σεπτεμβρίου ως τις 11 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτών η παραβατικότητα που εντοπίστηκε ήταν ιδιαίτερα μικρή, καθώς βεβαιώθηκαν τέσσερις παραβάσεις.

Δυο παραβάσεις αφορούσαν μη ύπαρξη πυροσβεστήρων σε σχολικά λεωφορεία και δυο παραβάσεις στο ότι οι οδηγοί σχολικών λεωφορείων δεν έφεραν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα κυκλοφορίας. Οι τέσσερις αυτές περιπτώσεις εντοπίστηκαν στην Αιτωλοακαρνανία.

Πέρα από τους έκτακτους ελέγχους, η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιεί υποχρεωτικά έλεγχους και σε όλα τα σχολικά λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές κατά τις σχολικές εκδρομές πριν την αναχώρηση τους.

Όπως αναφέρει ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας Χαράλαμπος Σφέτσος , η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε εδικές κατευθύνσεις στις Υπηρεσίες Τροχαίας της Περιφέρειας μας, προγραμματίζοντας και υλοποιώντας στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους κατά τον πρώτο μήνα της νέας σχολικής χρονιάς σε σχολικά λεωφορεία, οι οποίοι θα συνεχιστούν αμείωτα καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Σημειώνεται ότι, για την ασφαλή μετακίνηση και προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα εφαρμόζεται από τις Υπηρεσίες Τροχαίας μας ενισχυμένο πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης, το οποίο αναπροσαρμόζεται κάθε σχολική χρονιά.

Παράλληλα, όπως και κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, είμαστε σε στενή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, ώστε και τη νέα σχολική χρονιά να πραγματοποιηθούν σε μαθητές και φοιτητές, πολλές τροχονομικές προληπτικές δράσεις με παρουσία αστυνομικών σε σχολεία όλης της Περιφέρειας μας.

Επισημαίνεται ότι, κατά το σχολικό έτος 2017-2018 περισσότεροι από 17.000 μαθητές και φοιτητές παρακολούθησαν προληπτικές δράσεις που οργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας σε σχολεία της Δυτικής Ελλάδας».

413 παραβάσεις σε όλη τη χώρα

Σε 6.453 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, συνολικά, σε σχολικά λεωφορεία σε όλη τη χώρα, από τη Διεύθυνση Τροχαίας, κατά τον πρώτο μήνα της νέας σχολικής περιόδου, βεβαιώθηκαν συνολικά 413 παραβάσεις. Πρόκειται για τις εξής: Ταχογράφος 91, παραβίαση ορίου ταχύτητας 53, μη χρήση ζωνών ασφαλείας 43, φθαρμένα ελαστικά 24, έλλειψη πυροσβεστήρα 13, στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου, μη αναγραφή ορίων ταχύτητας, έλλειψη φαρμακείου και έλλειψη ζωνών ασφαλείας από 9 περιπτώσεις, στέρηση άδειας οδήγησης 7, βιβλίο ρεπό 6, παραβίαση σημάνσεων 3, μεταφορά υπεράριθμων μαθητών και έλλειψη συνοδού από 2. Οι λοιπές παραβάσεις ήταν 133.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    18 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία