Προφυλακίστηκε ο 33χρονος από τα Καβάσιλα – Φόβος και τρόμος επί 10 χρόνια

Τα τελευταία δέκα χρόνια είχε γίνει ο τρόμος και ο φόβος για τους κατοίκους των Καβασίλων.

Ο 33χρονος τοξικομανής εισέβαλε σε κατοικίες, ακόμη και όταν ήταν οι ένοικοι μέσα με σκοπό να αφαιρέσει οτιδήποτε πολύτιμο για να το «σκοτώσει» και να εξασφαλίσει την δόση του. Είχε συλληφθεί στο παρελθόν, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος. Συνελήφθη και προχθές για διάρρηξη και χθες ανακριτής και εισαγγελέας δεν ήταν επιεικείς μαζί του.Ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος με την κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής κατά συνήθεια και κατ΄επάγγελμα και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού

?

Για την δράση του 33χρονου μίλησαν χθες συντοπίτες του που βρέθηκαν στα δικαστήρια Αμαλιάδος:

Ο πρόεδρος της ΤΚ Καβασίλων κ. Σωκράτης Βάγγης, πριν την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέως δήλωσε: “Είμαι αποδέκτης των παραπόνων όλου του χωριού για την δράση του συγκεκριμένου ανθρώπου. Ξέρουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το παιδί με τα ναρκωτικά και αναγκάζεται να κάνει κάποιες παρανομίες οι οποίες για τις οποίες δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι να τον κρίνουμε και να τον δικάσουμε, πρέπει όμως να βρεθεί μια λύση σε αυτό το θέμα. Το παιδί ίσως χρειάζεται κάποια νοσηλεία, ίσως πρέπει να πάει σε κάποιο ίδρυμα, αλλά είναι σίγουρο ότι πρέπει να δοθεί λύση πριν θρηνήσουμε θύματα . Γιατί φοβάμαι ότι κάποια στιγμή θα δημιουργηθεί σοβαρό θέμα”

«Δεν καταλαβαίνει τίποτα»

Η κυρία Ξένη Καρύδη, κάτοικος Καβασίλων δήλωσε: «Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Μπαίνει μέσα σε οποιοδήποτε σπίτι , αν τον αντιληφθεί ο σπιτονοικοκύρης έχει καλώς θα φύγει, μέχρι τώρα μέχρι αυτή τη στιγμή γιατί δεν ξέρουμε…Ένα παιδί που είναι εξαρτημένο τόσα χρόνια δεν ξέρουμε πως μπορεί να αντιδράσει σε μια δεδομένη στιγμή. Στα Καβάσιλα ζούμε καθημερινά με αυτό το άγχος και τον φόβο. Υπάρχουν ηλικιωμένοι, υπάρχουν παιδιά…Έχουμε κάνει τόσες καταγγελίες, εγώ πριν από επτά-οκτώ χρόνια που ήταν ανήλικη η κόρη μου, την είχα φέρει στα δικαστήρια, έδωσε κατάθεση , δικαζόταν εκείνη την ημέρα η υπόθεσή του με πέντε κατηγορίες αλλά είπε στην πρόεδρο «ξέρετε πρόεδρε είμαι άρρωστος θα κάνω την θεραπεία μου » και η πρόεδρος του είπε «πολύ ωραία σήκω και φύγε και εδώ να μην ξανάρθεις». Όμως από τότε συνεχίζει να αποσχολεί συνέχεια το χωριό αλλά και τα γύρω χωριά: Ανδραβίδα-Γαστούνη-Ρουπάκι. Κάτι πρέπει να γίνει! Δεν μπορούμε να κρατάμε σκοπιά στα σπίτια μας, να μην μπορούμε να πάμε στις δουλειές μας. Στην τουαλέτα πάμε και κλειδαμπαρώνουμε το σπίτι. Γεμίσαμε κάγκελα τα σπίτια μας και πάλι βρίσκει τρόπο να τα ανοίξει! Αν είναι δυνατόν!»

«Όλοι κινδυνεύουμε»

Η κ. Μελίνα Τσιλίγκανου κάτοικος Καβασίλων δήλωσε: «Ο κατηγορούμενος μπήκε δύο φορές μέσα σε μια εβδομάδα μέσα στο σπίτι μου! Πρώτη φορά δεν πήρε τίποτα. Τον είδα, δεν του μίλησα από τον τρόμο μου γιατί μπορούσε να μου επιτεθεί και ήμουνα μόνη μου στο σπίτι. Μετά από τρεις μέρες βρήκα παραβιασμένο το σπίτι μου και λείπανε χρυσαφικά. Εδώ και δέκα χρόνια ένα χωριό ολόκληρο κινδυνεύει. Καθημερινά είναι και σε ένα διαφορετικό σπίτι. Το είδα όπως σας είπα μπροστά μου και δεν ήξερα τι να κάνω. Και καλά εγώ, αλλά τα μικρά παιδιά; Οι ηλικιωμένοι; Πριν από μια εβδομάδα πιθανολογώ ότι μπήκε και στο σπίτι της πεθεράς μου γιατί και από εκεί λείπανε χρυσαφικά. Όλοι κινδυνεύουμε γιατί δεν ξέρουμε όταν θα θέλει να πάρει τη δόση του σε τι κατάσταση θα βρεθεί»


Πηγή