Συγκλονιστική εξομολόγηση του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού: «Νίκησα τρεις καρκίνους»

Σκληρή πραγματικότητα αποτελεί για την Ελλάδα η μείωση των γεννήσεων που συντελεί στην διαρκώς μείωση του πληθυσμού της χώρας και είναι κοινή παραδοχή πλέον ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον αυτό πρόβλημα. Αυτό επισημάνθηκε στην διάρκεια της επιστημονικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του δήμου Ήλιδας στην Αμαλιάδα, με θέμα: «Προστάτεψε την υγεία σου και την γονιμότητά σου».

Μία ημερίδα που διοργανώθηκε από τηνΕλληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (Ε.Ε.Α.Ι.). σε συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας και την Ελληνική Εταιρεία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής (ΕΓΕΓΕΙΑ) και τελούσε υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας.

Ήταν η πρώτη εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 και εντασσόταν στα πλαίσια των επιστημονικών εκδηλώσεων Δια Βίου Μάθησης – Πρόληψης και Επαγγελματικής Επιμόρφωσης.

Προσωπική εξομολόγηση

Η ημερίδα ξεκίνησε με τις ευλογίες της εκκλησίας και την τέλεση Αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, ο οποίος δεν δίστασε να φέρει ως παράδειγμα τα προσωπικά του προβλήματα υγείας προκειμένου να αναδείξει τον σπουδαίο ρόλο των γιατρών και της πρόληψης.

Ο Μητροπολίτης επεσήμανε ότι η εκκλησία δεν ενδιαφέρεται μόνο για τα επ’ ουράνια αλλά ενδιαφέρεται ταυτόχρονα για το σώμα και την ψυχή και προέτρεψε τους ανθρώπους να τιμούν τους γιατρούς. Όπως αποκάλυψε, ο ίδιος έχει αντιμετωπίσει τρεις καρκίνους και τα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα γιατί έδωσε μεγάλη βαρύτητα στον τομέα της πρόληψης. Συγκεκριμένα, προ 20ετίας αφαίρεσε τον έναν του νεφρό λόγω καρκίνου και μετά από 14 χρόνια έκανε μετάσταση ο καρκίνος και προχώρησε στην αφαίρεση και του ενός πνεύμονα, ενώ πιο πρόσφατα παρουσιάστηκε και μία νέα μετάσταση στο δεξί του αυτί.

«Είμαι 37 χρόνια Δεσπότης και ζω ακόμη γιατί έκαναν πρόληψη. Αφαίρεσα τους καρκίνους και είμαι σαν να μην έχω εγχειριστεί. Επομένως θέλω να πω ότι εμείς ως Εκκλησία είμαστε κοντά στους γιατρούς και θέλουμε την υγεία των πιστών μας, γι’ αυτό και τους συνιστώ να μην φοβούνται τους γιατρούς» είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ημερίδας για την υπογονιμότητα, επεσήμανε ότι στις μέρες μας είναι πολύ σοβαρό το δημογραφικό πρόβλημα, ωστόσο έδωσε και μία νότα αισιοδοξίας λέγοντας ότι οι Έλληνες δεν πρέπει να φοβούνται γιατί έχουν καλό DNA και ανέκαθεν βρίσκονται κοντά στον Θεό…

Πηγή: patrisnews.com

The post Συγκλονιστική εξομολόγηση του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού: «Νίκησα τρεις καρκίνους» appeared first on patrastimes.gr.


Πηγή