Ακης Τσελέντης : Ο σεισμός στο Ιόνιο μετακίνησε τον Πύργο Ηλείας και την Ζάκυνθο

Τον Πύργο Ηλείας και την Ζάκυνθο μετακίνησε η τρομακτική δύναμη του πρόσφατου σεισμού των 6,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο Νότια της Ζακύνθου.

Σε σημερινή του ανάρτηση στο facebook ο γνωστός σεισμολόγος Ακης Τσελέντης αναφέρει λεπτομέρειες της μετακίνησης καθώς και την σεισμική εξέλιξη που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Τσελέντης γράφει :

«Η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται κανονικά και αναμένεται να διαρκέσει με σταδιακά ελαττούμενη συχνότητα εμφάνισης μετασεισμών (αριθμός μετασεισμών ανα μέρα) ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΩΝ.
Είναι νωρίς ακόμα να πούμε ότι ο 5,6 υπήρξε ο κυρίως μετασεισμός και είναι υπαρκτή η πιθανότητα να έχουμε και άλλους της ίδιας τάξης μεγέθους ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.
Σημερινή ανάλυση των GPS δεδομένων μας έδειξε ότι η πόλις της Ζακύνθου μετατοπίστηκε περίπου ΝΔ 5cm και όχι 3cm όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Το Κερί σίγουρα μετατοπίστηκε περισσότερο αλλά δεν έχουμε σχετικό όργανο στη περιοχή.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η πόλις του Πύργου μετατοπίστηκε προς τα ΔΥΤΙΚΑ κατα 1,7cm. ΜΕΧΡΙΣ ΣΤΙΓΜΗΣ τα δίκτυά μας δεν δείχνουν μετανάστευση των επικέντρων προς άλλο κοντινό ρήγμα.


Πηγή