Αρχαιρεσίες Δασκάλων & Νηπιαγωγών Αμαλιάδας: Αποσύρθηκε η μία παράταξη πριν την ψηφοφορία!

Οι εκπαιδευτικοί ψήφισαν χωρίς προβλήματα

Με την συμμετοχή μίας μόνο παράταξης διενεργήθηκαν χθες οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Σύλλογο δασκάλων και νηπιαγωγών Αμαλιάδας, καθώς αμέσως μετά την λήξη της Γενικής Συνέλευσης και λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας αποσύρθηκε από την διαδικασία η δεύτερη παράταξη που είχε δηλώσει συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία.

Στις αρχαιρεσίες έλαβε μέρος η παράταξη ‘Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε.’, ενώ αποσύρθηκε η παράταξη ‘Ενωτική Πρωτοβουλία’ η οποία με ανακοίνωση που εξέδωσε στην συνέχεια και υπογράφεται από τους εκπαιδευτικούς Πέτρο Κοκκόση και Τούλα Κωνσταντοπούλου, αναφέρει ότι δεν υπήρξε η απαιτούμενη απαρτία σε όλη την διαδικασία.

Οι εκπαιδευτικοί ψήφισαν αμέσως μετά το πέρας της συνέλευσης

Η ανακοίνωση

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που εξεδόθη αναφέρει τα εξής:

«Η παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας απέσυρε την υποψηφιότητά της μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμαλιάδας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Πέτρο Κοκκόση, η όλη διαδικασία δεν είχε την απαιτούμενη απαρτία και δεν τέθηκε καν προς ψήφιση από το προεδρείο της συνέλευσης, η πρόταση που υποβλήθηκε από την πλευρά της παράταξης για μετάθεση των αρχαιρεσιών 8-10 μέρες αργότερα, χρονικό διάστημα που θα έδινε την ευκαιρία σε νέα μέλη να συμμετάσχουν σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. . Ως ένδειξη διαμαρτυρίας και ως ύστατο μέσο να δοθεί στους συναδέλφους το μήνυμα για την ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του Συλλόγου, αποσύρθηκε το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Πρωτοβουλίας».

Να σημειωθεί ότι είχε εκδηλωθεί πρόθεση για συμμετοχή στις εκλογές και από τρίτη παράταξη εκπαιδευτικών, ωστόσο η υποψηφιότητα αποσύρθηκε την ημέρα υποβολής υποψηφιοτήτων.

Τα αποτελέσματα

Η χθεσινή ψηφοφορία διενεργήθηκε κανονικά το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας και καταγράφηκε ρεκόρ λευκών ψηφοδελτίων!

Από τους 251 εγγεγραμμένους δασκάλους και νηπιαγωγούς στην κάλπη προσήλθαν οι 244 και κατά την καταμέτρηση βρέθηκαν 171 έγκυρα ψηφοδέλτια, 52 λευκά και 21 άκυρα.

Η παράταξη ‘Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε.’ έλαβε τα 171 έγκυρα ψηφοδέλτια και εκλέγει το νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά έλαβαν: Αγραπίδης Αλέξης 39 ψήφους, Γεωργόπουλος Αλέξης 132, Θεοδωροπούλου Δήμητρα 29, Καπόλα Αναστασία 60, Ντέμου Δέσποινα 14, Ντούμας Κωνσταντίνος 79 και Πανδής Παντελής 20 και εκλέγονται όλοι.

Για την Ελεγκτική Επιτροπή έλαβαν: Γκρουμούσας Ανδρέας 55 ψήφους, Παπαγεωργίου Βασίλης 26 και Παρασκευόπουλος Στυλιανός 37 και επίσης εκλέγονται όλοι.

Η Εφορευτική επιτροπή ανέφερε ότι όλα κύλησαν ομαλά

Η συνέλευση

Της ψηφοφορίας είχε προηγηθεί η Γενική Συνέλευση, στην διάρκεια της οποίας ο κ. Κώστας Ντούμας και ο κ. Αλέξης Γεωργόπουλος ως αντιπρόσωποι του Συλλόγου στην 86η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, ενημέρωσαν τα μέλη για τα τεκταινόμενα, ενώ ο κ. Ντούμας έκανε ενημέρωση και για την Ολομέλεια των προέδρων των Συλλόγων δασκάλων και νηπιαγωγών που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου. Τα θέματα που κυριάρχησαν στην Ολομέλεια ήταν οι μόνιμοι διορισμοί, τα ίσα δικαιώματα των αναπληρωτών σε φορολογικό και ασφαλιστικό, το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ενώ αίτημα του κλάδου είναι η μείωση ανά τάξη των μαθητών στα δημοτικά σχολεία 1/20 και στα νηπιαγωγεία 1/15, καθώς επίσης η επαναφορά του υπευθύνου του ολοήμερου, ενώ ζητήθηκε από τους εκπαιδευτικούς να υπάρχει ενότητα και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από την Συνέλευση.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναμένεται να συγκροτηθεί σε Σώμα την επόμενη εβδομάδα.

Της ψηφοφορίας προηγήθηκε η Γενική Συνέλευση


Πηγή