Έφυγαν για Ταϊλάνδη οι μαθητές της Δυτικής Ελλάδας που συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Τις δύο ομάδες της Δυτικής Ελλάδας που θα μας εκπροσωπήσουν ως μέρος της Εθνικής αποστολής στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής1 (World Robot Olympiad™ 16-18/11/2018) κατευόδωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης στο γραφείο του ευχόμενος να μεταβούν στην Ταϊλάνδη και να γυρίσουν με πολλές εμπειρίες!

Το ταξίδι ξεκίνησε από το νέο λιμάνι της Πάτρας στις 16/6/18 και συνεχίστηκε στην Αθήνα την 1η Ιουλίου με τις πρωτιές στον 10ο Εθνικό Διαγωνισμό WRO Hellas.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κώστας Γιαννόπουλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στις δύο αχαϊκές ομάδες που προκρίθηκαν στην Ολυμπιάδα της Ταϊλάνδης. Σαν σήμερα στις 12/11/2017 η Αχαϊκή ομάδα Smartbirds Next καταλάμβανε την 3η θέση στην περσινή Ολυμπιάδα Ρομποτικής της Κόστα Ρίκα. Ευχή η περσινή επιτυχία να γίνει οδηγός στη φετινή πορεία των παιδιών που θα μας εκπροσωπήσουν μέσω της ελληνικής αποστολής. Τα 2 από τα 12 «εισιτήρια» για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής, στην Ταϊλάνδη, έλαβαν στη διαγωνιστική κατηγορία Δημοτικού οι μαθήτριες Ραβασοπούλου Σταματία, Βοβού Ερμιόνη και Βοβού Κλειώ (49ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών) και στη διαγωνιστική κατηγορία αντίστοιχα οι Νταλαπέρα Αγγελική (Γυμνάσιο Καστριτσίου), Γεώργιος Γεωργιάδης και Σχοινάς- Μπονάτσος Χρήστος – Παναγιώτης (ΠΓΠΠ). Και στις δύο ομάδες προπονητής είναι ο Ανέστης Βοβός.

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™) μια ετήσια διοργάνωση παγκοσμίου βεληνεκούς για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στο βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης, από τις 16 ως τις 18 Νοεμβρίου 2018.

Το φετινό ευφάνταστο θέμα της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ έχει τίτλο «Food Matters» Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα κατασκευάσουν ρομπότ σχετικά με την καλλιέργεια, τη διανομή και την κατανάλωση της τροφής. Με οδηγό τον Στόχο των Ηνωμένων Εθνών για Βιώσιμη Ανάπτυξη «Zero Hunger», τα παιδιά δίνουν λύσεις με καινοτόμους τρόπους βελτίωσης της διατροφικής αλυσίδας και συμβολής στην εξάλειψη της πείνας και πενίας στον πλανήτη.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    13 Νοεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία