ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ: Στον “τόπο” μένει η νέα Διοίκηση

«Στον τόπο»…φαίνεται να μένει η σημερινή διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, αφού δεν κατέθεσε εμπρόθεσμα προτάσεις εντός της προθεσμίας των 100 ημερών που ορίζει ο νόμος, στην αγωγή ακύρωσης των εκλογών που είχαν καταθέσει πρωτοβάθμια σωματεία σε βάρος της σημερινής διοίκησής του. Αυτό σημαίνει ότι η προσφυγή των σωματείων είναι κερδισμένη από χέρι για καθαρά τυπικούς λόγους, διότι ο δικαστής που θα εξετάσει την υποθέση, πέραν από τους λόγους ουσίας, θα κάνει δεκτή την προσφυγή και για τυπικούς λόγους.
Δύο είναι τα τεινά. Ή κάποιοι…στη διοίκηση του ΕΚΠ εχουν πάρει απόφαση ότι η υπόθεση είναι χαμένη από χέρι και θέλουν να δημιουργήσουν μια δικαιολογία στο εσωτερικό τους ακροατήριο, επιρρίπτοντας ευθύνες στους δικηγόρους τους, στερώντας ταυτόχρονα από τα προσφεύγοντα σωματεία και την ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ τη «χαρά» της νίκης μέσα από μία δικαστική αντιπαράθεση, ή οι δικηγόροι τους όντως έκαναν «λάθος»…σε συνεννόηση με την Διοίκηση Σπανού-Αγγελόπουλου, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην ποινική δικαιοσύνη, η οποία κινείται ταχύτατα για την απειθαρχία τους στις δικαστικές αποφάσεις. Το πιο πιθανό είναι να ισχύει το δεύτερο, διότι όπως και να το κάνουμε είναι συμφερότερο να εκδοθεί μια δικαστική απόφαση που στο αιτιολογικό της θα περιορίζεται σε…νομικά «σφάλματα» των δικηγόρων τους.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η «Αλλαγή» με τον κ. Σπανό, έλαβε την απάντηση ότι «πρόκειται περί νομικού «τρικ», με σκοπό να υπάρξει προσφυγή στο Εφετείο και να ροκανίσουν περισσότερο χρόνο ως διοίκηση».
Στις 21 Νοεμβρίου πάντως εκδικάζονται και τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει τα πρωτοβάθμια σωματεία, τα οποία όπως όλα δείχνουν έχουν στη φαρέτρα τους ένα ακόμη όπλο, διότι ως γνωστόν ο δικαστής των ασφαλιστικών μέτρων δεν αποφασίζει μόνον για το κατεπείγον, αλλά πιθανολογεί και την ευδοκίμηση της κυρίας αγωγής.