Η «Black Friday» στον Πύργο – Κίνηση μόνο το απόγευμα

Σε ρυθμούς «Black Friday» κινήθηκε χθες η αγορά του Πύργου, χωρίς ωστόσο η εικόνα να πλησιάζει αυτό που συμβαίνει στην Αμερική, απ’ όπου και «έρχεται» ο νέος – για την Ελλάδα – εκπτωτικός θεσμός, αφού φέτος εφαρμόστηκε για 3η συνεχή χρονιά.

Αν και τα καταστήματα είχαν προαναγγείλει «γενναίες» εκπτώσεις και μεγάλες προσφορές στα είδη τους, ο κόσμος δεν φάνηκε να ανταποκρίθηκε με θέρμη.

Στην πόλη του Πύργου, η κίνηση τις πρωινές ώρες ήταν υποτονική και μόνο τις απογευματινές ώρες αυξήθηκε, χωρίς ωστόσο να παρατηρηθούν ουρές αναμονής και κοσμοσυρροή μέσα στα καταστήματα. «Κερδισμένοι» της ημέρας ήταν κυρίως τα καταστήματα με ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, ενώ και κάποια καταστήματα με ρούχα και παπούτσια, που είχαν προαναγγέλλει μεγάλες εκπτώσεις, είδαν αρκετούς καταναλωτές να «τιμούν» την ημέρα και το θεσμό.

Στο «κλείσιμο» της ημέρας, εκείνοι που φαίνεται να είδαν περισσότερο κόσμο, ήταν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (σ.σ καφέ και φαγητό) αφού η ημέρα έγινε για πολλούς αφορμή για βόλτα, καφέ και φαγητό.

Τι είναι η «Black Friday»

Black Friday (Μαύρη Παρασκευή) είναι το ανεπίσημο όνομα της ημέρας που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, ημέρα η οποία έχει θεωρηθεί ως η αρχή της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων αγορών στην χώρα από το 1952.

Οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ανοίγουν πολύ νωρίς, τα τελευταία χρόνια από τις μεταμεσονύκτιες ώρες, και δίνουν μεγάλες προσφορές. Είναι η ημέρα με τον μεγαλύτερο τζίρο πωλήσεων του έτους στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2005, αν και ειδήσεις, την περιέγραφαν ως τέτοια για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Παρόμοιες ιστορίες επανεμφανίζονται κάθε χρόνο αυτή την εποχή, παρουσιάζοντας αγοραστική υστερία και έλλειψη αποθεμάτων, δημιουργώντας έτσι μια κατάσταση φαύλου κύκλου ανατροφοδότησης της ζήτησης.


Πηγή