«Καμπάνες» σε αγρότες για την κατάληψη της ΔΟΥ από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας – Θύελλα αντιδράσεω […]

“Καμπάνες” από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας σε αγρότες της περιοχές για την συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ Αμαλιάδας τον Φεβρουάριο του 2014, προκαλούν αντιδράσεις στον αγροτικό κόσμο.

Χθες επρόκειτο να εκδικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας έντεκα υποθέσεις με κατηγορούμενους αγρότες, ωστόσο εκδικάστηκε μόνον η μία, με αρνητικά αποτελέσματα για τον αγροτικό κόσμο, αυτή που αφορούσε την συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ και οι υπόλοιπες δέκα αναβλήθηκαν για να εκδικαστούν στις 3 Μαρτίου του 2020.

Στις δέκα που αναβλήθηκαν κατηγορούμενοι είναι εναλλάξ έξι αγρότες, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών για τις κινητοποιήσεις που είχαν γίνει τον Φεβρουάριο του 2016 στο Λατίφι, ως αντίδραση για τους δασικούς χάρτες.

Ποινή φυλάκισης ενός έτους

Στην υπόθεση που εκδικάστηκε και αφορούσε την κατάληψη έξω από τα γραφεία της ΔΟΥ Αμαλιάδας τον Φεβρουάριο του 2014 κατηγορούμενοι ήταν τρία άτομα για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Πιο συγκεκριμένα, κατηγορούμενος ήταν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Αντωνάτος, στον οποίο το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους. Επίσης κατηγορούμενος ήταν αγρότης ο οποίος μετά τα τότε συμβάντα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και έχει πλέον αναπηρία σε ποσοστό 80% και δεν κατάφερε να παραστεί χθες στην ακροαματική διαδικασία, ωστόσο το Δικαστήριο του επέβαλε επίσης ποινή φυλάκισης. Για την υπόθεση κατηγορούμενος ήταν και τρίτος αγρότης, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στην ζωή.

Η απόφαση του Δικαστηρίου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας, για να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους, ενώ ισχυρή ήταν και η αστυνομική δύναμη στο Δικαστικό Μέγαρο με επικεφαλής τον αναπληρωτή Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας Βαγγέλη Αναγνωστάκη.

Συνεχίζουν τον αγώνα

Μετά την έκδοση της απόφασης οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου και ανάρτησαν πανό φωνάζοντας συνθήματα, ενώ εξαπέλυσαν κατηγορίες κατά της κυβέρνησης για το γεγονός ότι σύρεται στα Δικαστήρια το αγροτικό κίνημα, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να καμφθεί το ηθικό τους και θα συνεχίσουν τους αγώνες τους.

Διαβάστε περισσότερα στην εφ. «Πατρίς» που κυκλοφορεί…


Πηγή