Λατζόι: Κλειστή η γέφυρα του Ενιπέα

Κλειστή παραμένει και σήμερα η γέφυρα του Ενιπέα, μεταξύ Χελιδονίου και Λατζοϊου, αφού οι εργασίες αποκατάστασης της καθίζησης αποκάλυψε μεγαλύτερης έκτασης πρόβλημα στη βάση των υποστηριγμάτων.

Οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν από το μεσημέρι της Δευτέρας, αμέσως μετά την αυτοψία στο σημείο, του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου και των συνεργατών του, στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, προκειμένου να δοθεί στην κυκλοφορία το δυνατό συντομότερα. Η συνεχιζόμενη κακοκαιρία ωστόσο, δεν επέτρεψε τη συνέχισή τους την επόμενη ημέρα, καθώς ήταν εφικτό να γίνουν παρεμβάσεις όσο η βροχή συνεχιζόταν και το ποτάμι «κατέβαζε» μεγάλο όγκο νερών.

Στο μεταξύ, οι εργασίες από τον εργολάβο – όταν σταμάτησε η βροχή – έφεραν στο φως μεγαλύτερης έκτασης πρόβλημα στη βάση των υποστηρικτικών τοίχων της γέφυρας, συνεπώς απαιτούνται και μεγαλύτερης έκτασης παρεμβάσεις, ώστε να μηδενιστούν οι πιθανότητες πρόκλησης μεγαλύτερης ζημιάς. Έτσι, για την ασφάλεια των διερχόμενων, η γέφυρα θα παραμείνει και σήμερα κλειστή, με την κυκλοφορία να γίνεται από τον δρόμο της Νεράιδας και μέσω Καυκωνίας – Πελοπίου.


Πηγή