Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τα εγκαίνια του Πατριαρχικού ναού στο Βουκουρέστι (pics)

Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου έγιναν την Κυριακή στο Βουκουρέστι τα εγκαίνια του νέου Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Λαού, που όταν ολοκληρωθεί θα είναι ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός στον κόσμο.

Η κατασκευή του ναού – που είναι αφιερωμένος στην Ανάληψη του Χριστού και τον Απόστολο Ανδρέα – ξεκίνησε το 2010 και το κόστος κατασκευής του υπολογίζεται στα 110 εκατομμύρια ευρώ. Στα εγκαίνια, εντός του Ιερού Ναού βρέθηκαν για πρώτη φορά 2000 πιστοί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το σαιτ της εφημερίδας 'Καθημερινή".

Εξάλλου, αρκετές χιλιάδες παρακολουθούσαν από γιγαντοοθόνες στο προαύλιο. Ο Ναός έχει τη μεγαλύτερη καμπάνα εκκλησίας στον κόσμο, η οποία ξεπερνά τον καμπάνα του Αγίου Πέτρου στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας.

Στα θυρανοίξια του ιερού ναού θα τελετουργήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ενώ στη λειτουργία του Αγίου Ανδρέα, στις 30 Νοεμβρίου, θα χοροστατήσει ο Πατριάρχης Θεόφιλος των Ιεροσολύμων.

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τα εγκαίνια του Πατριαρχικού ναού στο Βουκουρέστι (pics)

Μάλιστα, η ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει φέρει και το ιερό λείψανο της χειρός του Αγίου Ανδρέα από την Ελλάδα για την περίσταση από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, ενώ το παρών έδωσε στα εγκαίνια και ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος ο οποίος εκπροσώπησε και τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο

Ο νέος καθεδρικός ναός στο Βουκουρέστι είναι πέντε ώς δέκα μέτρα υψηλότερος από τον καθεδρικό ναό του Ιησού Σωτήρα στη Μόσχα, που μέχρι σήμερα – με ύψος 103 μέτρα – ήταν ο υψηλότερος καθεδρικός ναός στον κόσμο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το τηλεοπτικό κανάλι της Μητροπόλεως Πατρών, Λύχνος είχε συνδεθεί με το κανάλι της Ρουμανίας και αναμετάδωσε live την Θεία λειτουργία.

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τα εγκαίνια του Πατριαρχικού ναού στο Βουκουρέστι (pics) Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τα εγκαίνια του Πατριαρχικού ναού στο Βουκουρέστι (pics) Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τα εγκαίνια του Πατριαρχικού ναού στο Βουκουρέστι (pics)


Πηγή