Παραίτηση Βάσως Βουτσινά από αντιπρόεδρος της ΕΓ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς – Ιθάκης

"Σε τέτοιο πλοίο και με τέτοιο πλήρωμα ,εγώ δεν ταξιδεύω…" τονίζει στην ανακοίνωσή της

Αγαπητοί συνάδελφοι

Κατά την συγκρότηση της ΕΓ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ ,προτάθηκα από την πλειοψηφία του σώματος για αντιπρόεδρος στην ΕΓ, στα πλαίσια της αντιπροσωπευτικής εκπροσώπησης όλων των απόψεων σε αυτήν.

Σκοπός του αντιπροέδρου είναι να αναπληρώνει-αντικαθιστά τον πρόεδρο ,όταν αυτός για διάφορους λόγους δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Θεωρώ ότι η ενότητα των εργαζομένων σε τέτοιες σκληρές συνθήκες που βιώνουμε είναι επιβεβλημένη και ως εκ τούτου απαραίτητη, η δε εκπροσώπηση όλων των απόψεων αναπτύσει το εργατικό κίνημα και η συνέπεια στην τήρηση των συμφωνηθέντων όπως και η διασφάλιση της λειτουργίας των θεσμών στους οποίους είμαστε ενταγμένοι (εργατικές ενώσεις,συνδικάτα κλπ) ,είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ προυποθέσεις για την επιτυχία του εγχειρήματος αποδοτικής λειτουργίας της μαζικοποίησης και της ενίσχυσης του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς -Ιθάκης.

Η υποκαταστασή μου από άλλο μέλος της ΕΓ προσβάλλει την λειτουργία της ,την συνδικαλιστική μου οντότητα και δείχνει το πως μεταχειρίζονται τις θεσμικές θέσεις και τα όργανα ,αυτοί οι οποίοι προχώρησαν στην παραπάνω απόφαση.

Εγώ προσωπικά δεν θα καταστήσω ΚΑΝΕΝΑΝ συνδικαλιστή και ΚΑΝΕΝΑΝ εργαζόμενο <<γλάστρα>>και για τον λόγο αυτό δεν ανέχομαι και δεν αποδέχομαι και για τον εαυτό μου αυτόν το ρόλο.

Με λυπεί το γεγονός ότι κάποιοι αντί για ενότητα και κοινή δράση προτάσουν την κομματική τους γραμμή και το καπέλωμα.

Είναι θλιβερό ότι το συγκεκριμένο συμβάν έγινε λίγο καιρό μετά την επί τέλους συγκρότηση και λειτουργία του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς -Ιθάκης.

Η εντολή των συναδέλφων μου, η πολιτική μου θέση και οι συνθήκες που βιώνουμε οι εργαζόμενοι σήμερα ,ιδιαίτερα στον τομεα της υγείας από όπου και προέρχομαι, με οδηγούν αβίαστα να συνεχίσω να αγωνίζομαι ενάντια σε κάθε καταπίεση,επιβολή και αντιδημοκρατική ενέργεια.

<<Σε τέτοιο πλοίο και με τέτοιο πλήρωμα ,εγώ δεν ταξιδεύω…>> και παραιτούμαι από την θέση της αντιπροέδρου.

ΒΟΥΤΣΙΝΑ ΒΑΣΩ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


Πηγή