Πάτρα: Έτοιμο σε λίγες μέρες το δημοτικό πάρκινγκ στον Άγιο Διονύσιο

Άργησε δύο με τρεις μήνες, όμως, όλα δείχνουν ότι το δημοτικό πάρκινγκ, στο χώρο του παλιού σταθμού του ΟΣΕ, στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, είναι ένα έργο που σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθεί.

Τα συνεργεία του δήμου, μετά το "πράσινο" φως που άναψε το δημοτικό συμβούλιο για το έργο έπιασαν δουλειά και έτσι σε σύντομο χρονικό διάστημα από τώρα, η Πάτρα θα έχει ένα νέο δημοτικό πάρκινγκ που θα είναι σε θέση να χωρέσει περισσότερα από 400 αυτοκίνητα.

Το νέο πάρκινγκ αναμένεται να δώσει σημαντική ανάσα στο κυκλοφοριακό του κέντρου της Πάτρας και αυτός άλλωστε είναι ο λόγος της λειτουργίας του. Το σχέδιο για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Πάτρας από τη δημοτική αρχή και η πάταξη του φαινομένου της παράνομης στάθμευσης, στηριζόταν από την αρχή σε μεγάλο βαθμό στα δημοτικά πάρκινγκ.

Εκεί, άλλωστε, στηρίζεται και μετά τις αλλαγές που θα γίνουν στο χάρτη του κέντρου της πόλης, με το δήμο να πρόκειται να χρησιμοποιήσει δύο ακόμα μεγάλους δημοτικούς χώρους στάθμευσης, έναν στο κέντρο και έναν έξω από αυτό.

Το πάρκινγκ στον παλιό σταθμό του Αγίου Διονυσίου στον ΟΣΕ είναι αρκετά κοντά στο κέντρο, γεγονός που θα βολέψει τους Πατρινούς οδηγούς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο χώρος ανήκει στον ΟΣΕ ο οποίος τον έχει παραχωρήσει προσωρινά στο δήμο, έως ότου δημιουργηθεί ένας νέος σιδηροδρομικός σταθμός για το σύγχρονο ηλεκτροκίνητο τρένο που σύμφωνα με τα σχέδια της ΕΡΓΟΣΕ αναμένεται να φτάσει μέσα στα επόμενα χρόνια και στην Πάτρα.


Πηγή