Πάτρα: Ομιλία του Άγγελου Τσιγκρή για τη σχολική βία, στο 21ο Γυμνάσιο

Ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής θα μιλήσει για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 6 μμ, σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του 21ου Γυμνασίου της Πάτρας (Θερμοπυλών και Ανθίμου – Αγυιά), κατόπιν πρόσκλησης του οικείου συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι κάτι που μας αφορά όλους. Έχει επιπτώσεις σε διαφορετικά επίπεδα και χρειάζεται συνεργασία και επικοινωνία από όλες τις πλευρές ώστε να έχουν αποτέλεσμα οι προσπάθειες αντιμετώπισής του.

Πρόκεται για ένα σοβαρό και διογκούμενο πρόβλημα που απορυθμίζει τη λειτουργία του σημερινού σχολείου, προκαλώντας τριβές και εντάσεις είναι η σχολική βία.

Οι μορφές της σχολικής βίας διαρκώς διευρύνονται και μέσα από αυτή διοχετεύονται κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα, τα οποία σε μεγάλο βαθμό είναι αντιμετωπίσιμα, με την ενεργοποίηση όμως όλων των εμπλεκομένων.

Η γνώση, η κατανόηση και η αναγνώριση είναι τα βασικά εφόδια προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα που τείνει να γίνει βρόχος στην καθημερινή λειτουργία του σχολείου, αλλά παράλληλα απειλεί την ηρεμία της οικογένειας.


Πηγή