«Πέταξε» το Εργαστηριακό Κέντρο από την Αμαλιάδα

x-default

Στο κενό έχουν πέσει οι προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει την τελευταία τριετία για την ίδρυση Εργαστηριακού Κέντρου στην Αμαλιάδα, παρά την σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς η τελική έγκριση ‘κολλάει’ πάντα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τα τρία τελευταία χρόνια το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας έχει λάβει ομόφωνες αποφάσεις για την ίδρυση Εργαστηριακού Κέντρου στην Αμαλιάδα, για τις ανάγκες του 1ου και του 2ου ΕΠΑΛ, και έχουν ληφθεί και οι σχετικές αποφάσεις από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τον περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης, ωστόσο η πολυπόθητη έγκριση δεν έρχεται από το Υπουργείο στερώντας την καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση των εργαστηρίων των δύο σχολείων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εκπαίδευση των μαθητών.

Απώλεια για τους μαθητές

Κατά την τρέχουσα σχολική περίοδο στα δύο ΕΠΑΛ της Αμαλιάδας, 1ο και 2ο, φοιτούν περίπου 600 μαθητές και φυσικά όλοι αυτοί ασχολούνται στα εργαστήρια των δύο σχολείων ενώ από την περασμένη εβδομάδα κάνει χρήση των εργαστηρίων και το ΙΕΚ της Αμαλιάδας.

Παρ’ όλα αυτά, οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Παιδείας δεν φαίνεται να βρίσκουν ότι συντρέχει λόγος για την έγκριση και δημιουργία του Εργαστηριακού Κέντρου, καθώς σχετική απάντηση δεν υπάρχει, παρά το γεγονός ότι φέτος ιδρύθηκαν Εργαστηριακά Κέντρα σε άλλες πόλεις με πολύ μικρότερο μαθητικό δυναμικό.

Είναι αυτονόητο ότι οποιαδήποτε ενέργεια είναι προς όφελος των μαθητών πρέπει να τυγχάνει της στήριξης όλων και καλώς δημιουργήθηκαν Εργαστηριακά Κέντρα στις πόλεις που δημιουργήθηκαν. Παρ’ όλα αυτά δημιουργεί πολλά ερωτηματικά η ‘αδιαφορία’ του Υπουργείου να προχωρήσει στην ίδρυση μίας δομής που είναι αναγκαία για την πόλη της Αμαλιάδας.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφ.«Πατρίς»


Πηγή