Πύργος: Καταγγελία για επίθεση σε οδηγό απορριμματοφόρου

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου -Αρχαίας Ολυμπίας – Ζαχάρως καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε μέλος του που τυχαίνει να είναι ο οδηγός του απορριμματοφόρου στο θανατηφόρο ατύχημα που είχε συμβεί τον Αύγουστο του 2017 και κόστισε την ζωή της νεαρής εργαζόμενης Χριστίνας-Ανδριάνας Σταμοπούλου στην Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Πύργου

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ο Σύλλογος εργαζομένων Δήμων Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως ενημερώθηκε σήμερα και καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφός μας οδηγός απορριμματοφόρου εν ώρα υπηρεσίας από δύο άτομα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η σωματική του ακεραιότητα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος ήταν ο οδηγός του απορριμματοφόρου που είχε γίνει το θανατηφόρο ατύχημα πέρυσι τον Αύγουστο με την εργαζόμενη στην καθαριότητα.

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης που είναι το θεμέλιο της Δημοκρατίας και όποιος θεωρεί πως στην Δημοκρατία υπάρχουν άλλοι τρόποι να ανατρέψει είτε τους νόμους είτε τις δικαστικές αποφάσεις σφάλει και πιθανότατα κινείται από ταπεινά ή ιδιοτελή αίτια.

Ήδη έχει υποβληθεί μήνυση κατά των συγκεκριμένων ατόμων. Ο Σύλλογος εκφράζει την στήριξη και την συμπαράσταση στον συνάδελφο και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θίγει την αξιοπρέπεια και να απειλεί οποιονδήποτε συνάδελφο εργαζόμενο.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή αλλά και τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρει υπεύθυνα θέση και να καταδικάσει το γεγονός και κάθε είδους τέτοιες πρακτικές εναντίων των εργαζομένων».

Το περιστατικό…

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό που καταγγέλλει ο σύλλογος συνέβη την περασμένη εβδομάδα στην διασταύρωση των οδών οδό Αγίου Γεωργίου και Παπαγεωργίου στον Πύργο. Περίπου στις 11 πμ το απορριμματοφόρο που οδηγούσε ο οδηγός-μέλος του συλλόγου σταμάτησε στο σημείο προκειμένου να γίνει αποκομιδή απορριμμάτων από τους συναδέλφους του. Ξαφνικά δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων που, ανοίγοντας την πόρτα του οδηγού, τον προπηλάκισαν και προσπάθησαν να τον κατεβάσουν από την θέση του πιάνοντας τον από τα ρούχα του… οι προσπάθειες τους απέβησαν μάταιες, χάρις στην αντίσταση αλλά και στο σωματότυπο του οδηγού που επέστρεψε στην έδρα της Υπηρεσίας του ημίγυμνος…

Να σημειωθεί πως για το τραγικό συμβάν της απώλειας της νεαρής εργαζόμενης δεν έχει οριστεί δικάσιμος…


Πηγή