Συγκέντρωση στο Αγρίνιο για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Κορυφώνονται σε όλη τη χώρα οι εκδηλώσεις για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, του κορυφαίου γεγονότος της αντιδικτατορικής πάλης.
Την ώρα που στην Αθήνα είναι σε εξέλιξη η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, συγκέντρωση έλαβε χώρα και στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου. Οργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο και ακολούθησε πορεία και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ κατατέθηκαν στεφάνια στο άγαλμα του Γρηγορίου Λαμπράκη. Αντιπολεμική συγκέντρωση οργάνωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πλατεία Δημάδη απ’ όπου επίσης ξεκίνησε πορεία.
Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου συμμετείχαν περί τα 100 άτομα με την εκδήλωση να πραγματοποιείται υπό βροχή. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Παναγιώτης Πατούλας, Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου. Οι καιρικές συνθήκες ωστόσο δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή της μουσικής εκδήλωσης και της προβολής βίντεο που είχαν προγραμματιστεί.
«Με όπλο την πείρα των αγώνων του χτες, προετοιμάζουμε τις νέες νικηφόρες αναμετρήσεις με τη δικτατορία του κεφαλαίου! Οι φωνές που ενώθηκαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ζητώντας «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία» αντηχούν στους σημερινούς αγώνες για πραγματικά, σύγχρονα δικαιώματα για τη νεολαία και τον λαό», ανέφερε το Εργατικό Κέντρο.
Υποστήριξε εξάλλου πως «τα συνθήματα «Έξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ» στις πύλες του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα περισσότερο από ποτέ. Σήμερα που τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου πυκνώνουν πάνω από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και την Αν. Μεσόγειο είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να δυναμώσουμε τον αγώνα».

agrinionews.gr

The post Συγκέντρωση στο Αγρίνιο για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή