ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας: Καθαρό νερό σε όλα τα χωριά

Με την ένταξη δυο ακόμα σημαντικών έργων στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» που αφορούν στην πρόσκληση για τη βελτίωση των υποδομών των δικτύων Ύδρευσης, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας – μέσω της ΔΕΥΑ – ολοκληρώνεται στο σύνολο τους τις υποδομές σε ολόκληρο (σχεδόν) τον δήμου, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα του νερού που φτάνει στις βρύσες των δημοτών αλλά και την καθημερινότητά τους, στις εργασίες τους.

Η αρχή είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο, όταν με απόφαση του τότε Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» το έργο «Αποχέτευση λυμάτων των οικισμών Πελοπίου, Πλατάνου και Φλόκα, του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού και τη σύνδεση με το Βιολογικό Καθαρισμό Αρχαίας Ολυμπίας», συνολικού προϋπολογισμού 5.908.000 ευρώ.

Τα δυο νέα έργα, αφορούν αντικαταστάσεις και επεκτάσεις δικτύων ύδρευσης με προϋπολογισμό 1.996.000 ευρώ και το δεύτερο αφορά έργα αντιμετώπισης της λειψυδρίας, με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ.

Η προκήρυξη για 2ο αναμένεται να «βγει» εντός του Ιανουαρίου, ενώ για το πρώτο, λόγω υψηλού προϋπολογισμού, ο διαγωνισμός θα έχει διεθνή χαρακτήρα και αναμένεται η προκήρυξη να ανακοινωθεί μέσα στον Μάρτιο του 2019. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Λινάρδος, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, «πιστώνοντας» την επιτυχία αυτή στην συντονισμένη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και των υπηρεσιών του δήμου, με την πολύτιμη βοήθεια του Δημάρχου Θύμιου Κοτζιά.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφ.«Πατρίς»


Πηγή