Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Και οι πεδινοί Κτηνοτρόφοι δικαιούχοι οικον. ενίσχυσης – Αποκαταστάθηκε μια […]

Στην οικονομική ενίσχυση που αναλογεί ανά ζώο και για τους αιγοπροβατοτρόφους των πεδινών περιοχών θα προχωρήσει η κυβέρνηση, η οποία μπροστά στις πιέσεις και τις έντονες διαμαρτυρίες κτηνοτρόφων, συνειδητοποίησε το λάθος της με μια εντελώς άδικη συμπεριφορά απέναντί τους!…

Είναι χαρακτηριστικό ότι προ λίγω ημερών η τ. βουλευτής Ηλείας κα Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, αντιλαμβανόμενη εγκαίρως τί επρόκειτο να συμβεί, με δημόσια παρέμβαση και με μια «καυστική» δήλωσή της, επεσήμανε τον ανεξήγητο διαχωρισμό μεταξύ ορεινών και πεδινών κτηνοτρόφων από πλευράς Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επρόκειτο – όπως τόνιζε – για κάτι ακατανόητο αφού την ζημιά από την μείωση στην τιμή του γάλακτος την υπέστησαν στο σύνολό τους οι αιγοπροβατοτρόφοι, ανεξαρτήτως της περιοχής που βρίσκονταν. Ζήτησε έτσι να αναθεωρηθεί αυτή η στάση, και να αλλάξει η απόφαση κάτι που τελικώς έγινε μετά από μεγάλη προσπάθεια.

Η κα Αυγερινοπούλου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την συγκεκριμένη εξέλιξη, αφού έστω και την ύστατη ώρα, αποκαθίσταται αυτή η αδικία για τους πεδινούς κτηνοτρόφους.

Υπενθυμίζεται ότι η τ. βουλευτής Ηλείας για το ίδιο θέμα, όπως και για όλα τα υπόλοιπα προβλήματα ενός κλάδου που αν δεν στηριχθεί θα οδηγηθεί γρήγορα σε αφανισμό, είχε επισκεφθεί και είχε συνεργασία με την Υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικού της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, κατά την διάρκεια της συμμετοχής της στη μεγάλη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία του κόμματος για τα σοβαρά αγροτοκτηνοτροφικά θέματα.


Πηγή