Ε.Α.Σ.: Δόθηκε έκτακτη οικονομική ενίσχυση για Aιγοπρόβατα

Ανακοίνωση απο τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων πιστώθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους Κτηνοτρόφους σύμφωνα με σχετική απόφαση που είχε υπογράψει ο αρμόδιος Υπουργός.

Συγκεκριμένα από την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των 44.952 δικαιούχων Αιγοπροβατοτρόφων της επικράτειας τα πέντε ευρώ ανά ζώο (προβατίνα/αίγα) οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (DE MINIMIS). Συνολικά πιστώθηκαν 40.233.881€.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση δικαιούχοι είναι οι Κτηνοτρόφοι που υπέβαλαν Αίτηση Ενίσχυσης το 2017 και διαθέτουν ζωικές εκμεταλλεύσεις με τουλάχιστον 20 ενήλικα θηλυκά αιγοπρόβατα (άνω του έτους), έχουν παραδώσει γάλα σε εγκεκριμένες μεταποιητικές μονάδες το 2017 και διατήρησαν την εκμετάλλευση τους ενεργή έως και την 31.12.2017 γεγονός το οποίο διαπιστώνεται από τα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κτηνιατρικής (Ο.Π.Σ.Κ.).

Υπενθυμίζεται ότι τα DE MINIMIS αφορούν τους Κτηνοτρόφους της ορεινής κτηνοτροφίας µειονοτικών και νησιωτικών περιοχών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται για διευκρινήσεις στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών και στο Τμήμα Επιδοτήσεων που λειτουργούν καθημερινά, από 8 πρωί έως 4 απόγευμα, στο κτιριακό συγκρότημα της ΕΝΩΣΗΣ, στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1, στο Αργοστόλι.

Από τον Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ


Πηγή