Ευχετήριο μήνυμα Πρωτοχρονιάς του βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα

Να γίνει το 2019 το έτος της Μεγάλης Αλλαγής

Ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε το Νέο Έτος 2019, με την ελπίδα ότι δεν θα μοιάζει με τίποτα σ’ αυτά που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στα οποία είναι να απορεί κανείς πως ξαφνικά μπόρεσε να χωρέσει τόση παρακμή, τόση δυστυχία, τόση ψευτιά και υποκρισία, τόσος εξευτελισμός ανθρώπινων υπάρξεων από αυτούς που χρόνια τώρα προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι αγωνίζονται μέσα από την πολιτική για μια νέα ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για ένα νέο κοινωνικό ήθος, για μια νέα πολιτική, «ενάντια στο παλαιό και το φθαρμένο σύστημα».

Και να που, τέσσερα χρόνια μετά, η παταγώδης χρεωκοπία της κυβερνητικής συμμαχίας των αριστερών και δεξιών λαϊκιστών σε όλα τα πεδία και σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής ζωής κατήντησε να χαρακτηρίζει με τα πιο εφιαλτικά μηνύματα αποτροπιασμού το τέλος του 2018 και να γίνεται έτσι ορόσημο της νεώτερης ιστορικής πορείας της χώρας, που μοιραία πλέον φτάνει να σηματοδοτεί το μη περαιτέρω: Φτάνει πια! Ποτέ ξανά!

Ο τόπος δεν αντέχει άλλο αυτοδίδακτους πολιτικούς μάγους και εμπειροτέχνες κοινωνικούς μηχανικούς, που έμαθαν τη κοινωνική πραγματικότητα σε κομματικά εργαστήρια και διδάχθηκαν τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανθρώπινης δημιουργίας από κομματικούς τυφλοσούρτες.

Με αυτές τις διαπιστώσεις το 2019 προβάλλει ως το έτος της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Όχι απλά γιατί η Ελλάδα «μην έχοντας πιο κάτου άλλο σκαλί να κατρακυλήσει πιο βαθιά στου Κακού τη σκάλα» αλλά γιατί όλοι πια μετά από αυτά που ζήσαμε έχουμε ιστορικό χρέος να αγωνιστούμε θετικά και δημιουργικά για μια καινούργια ζωή σε μια νέα εποχή, ώστε το 2019 να αποκτήσει το νόημα μιας καινούργιας αρχής, απαλλαγμένης από φθοροποιές ιδεοληψίες και διχαστικές προκαταλήψεις.

Εύχομαι σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά, καλή χρονιά, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία!

Κώστας Τζαβάρας

Βουλευτής Ηλείας

Πρώην Υπουργός Πολιτισμού


Πηγή