Έκκληση για ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Θέρμο – Συνάντηση με την Όλγα Γεροβασίλη θα επιδιώξει ο Σπ. Κωνσταντ […]

Θορυβημένη και ανήσυχη είναι η τοπική κοινωνία του Θέρμου, μετά το προ ημερών, θρασύτατο «χτύπημα διαρρηκτών», στα περίπτερα στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι δράστες -που για την ώρα παραμένουν άφαντοι- «έγδυσαν» τα δύο περίπτερα αφαιρώντας καπνικά προϊόντα και χρήματα.

Με αφορμή το εν λόγω περιστατικό, ο Δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών, ως προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του αστυνομικού τμήματος της περιοχής και της αύξησης των περιπολιών, ώστε αφενός να εμπεδωθεί το κλίμα ασφάλειας στους πολίτες και αφετέρου να αποτραπούν παρόμοια κρούσματα στο μέλλον. Για το λόγο αυτό, το πρωί, της περασμένης Πέμπτης, βρέθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας στο Αγρίνιο, όπου έθεσε τα αιτήματά του στους επιτελείς και τους αξιωματικούς της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. Όπως επισήμανε μάλιστα θα επιδιώξει συνάντηση με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

«Επικρατεί έκδηλη ανησυχία στην περιοχή. Οι ιδιοκτήτες των περιπτέρων έπαθαν τεράστια ζημιά. Πρέπει να ληφθούν προληπτικά αστυνομικά μέτρα και για το λόγο αυτό έχω ήδη ζητήσει με έγγραφο προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ενίσχυση του τμήματος και εντονότερη παρουσία της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (ΚΑΜ) στο Θέρμο. Πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσω συνάντηση με την κ. Γεροβασίλη στην Αθήνα για τα ζητήματα αυτά» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντάρας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» με τον Νίκο Αγγελόπουλο.


Πηγή