Επικίνδυνο το γεφύρι που οδηγεί στην παραλία της Καλογριάς


Στο απροχώρητο πλέον βρίσκεται η κατάσταση στον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό στη Καλογριά καθώς όπως τονίζουν επιχειρηματίες της περιοχής η περιοχή έχει αφεθεί στο έλεός της από την τοπική αυτοδιοίκηση, δήμο και περιφέρεια.

Όπως επισημαίνει σε επιστολή του ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείο Verde al mare Ν. Πλαττας είναι επείγουσα η ανάγκη της πλήρους ανακατασκευής του γεφυριού που συνδέει τον οδικό άξονα με την παραλία και τα ξενοδοχεία της περιοχής.

Οι φωτογραφίες – ντοκουμέντα , αποδεικνύουν του λόγου το αληθές επισημαίνει ο κ. Πλαττας και τονίζει «Το γεφυράκι είναι έτοιμο να πέσει με ότι αυτό συνεπάγεται για τον κίνδυνο ανθρώπινης ζωής καθώς τους καλοκαιρινούς και όχι μόνο μήνες διέρχονται εκατοντάδες αυτοκίνητα . Επίσης η οικονομική ζημία των τουριστικών καταλυμάτων της περιοχής θα είναι μεγάλη.

Δυστυχώς το καλοκαίρι που πέρασε από τις αρχές Αυγούστου οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν με την διακοπή των δρομολογίων του υπεραστικού ΚΤΕΛ του οποίου η διεύθυνση μη θέλοντας να ρισκάρει την διέλευση των λεωφορείων , διέκοψε τον τερματικό προορισμό προς τα ξενοδοχεία με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των τουριστών αλλά και των εργαζομένων στις τουριστικές επιχειρήσεις .

Να σημειωθεί ότι ο δήμος έχει ενημερωθεί επίσημα από τους τοπικούς φορείς , κατοίκους αλλά και επιχειρήσεις από τις αρχές του 2016 με πρωτοκολλημένο έγγραφο όπου και επισημαίνεται το επικίνδυνο και το επείγον της κατάστασης .

Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω τον νυν Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας και νυν Περιφερειάρχη το εξής :

Από το σημείο εξακολουθούν να περνούν λεωφορεία τουριστικών πρακτορείων γεμάτα με τουρίστες διαφόρων εθνικοτήτων και συμπατριωτών μας . Τι θα γίνει κύριοι άρχοντες του τόπου εάν συμβεί το μοιραίο ;

Έναν τουριστικό προορισμό έχετε να διαχειριστείτε με τόση φυσική ομορφιά . Επιτέλους κάντε το αυτονόητο που αφορά στην συντήρηση του τόπου αυτού, γιατί από ανάπτυξη κρίνοντας εκ του αποτελέσματος … λογίζετε ως παντελώς απούσα» .

Πηγή: thebest.gr


Πηγή