Ετοιμάζονται να… βουλιάξουν τα Καλάβρυτα την περίοδο των Χριστουγέννων!

Σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς έχουν μπει τα Καλάβρυτα και ετοιμάζονται για τη μεγάλη γιορτή, προκειμένου να υποδεχθούν και φέτος τους χιλιάδες επισκέπτες που όπως όλα δείχνουν θα έρθουν στην πόλη τους τις γιορτινές μέρες που ακολουθούν.

Τα Καλάβρυτα είναι ένα από τα πιο γραφικά μέρη για αυτή την περίοδο του χρόνου και τα τελευταία έτη έχουν εξελιχθεί σε ένα από τα τοπ χειμερινά θέρετρα που "βουλιάζουν" κάθε χρόνο από τον κόσμο.

Ήδη, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο patrasevents.gr., o πρόεδρος των ξενοδόχων των Καλαβρύτων, Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, οι κρατήσεις για τις μέρες των Χριστουγέννων στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της πόλης έχουν φτάσει το 70%, ενώ υπάρχει από τώρα μία ανοδική τάση που αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο διάστημα.

Οι οιωνοί για τον τουρισμό των Καλαβρύτων είναι θετικοί και όλα δείχνουν ότι η πληρότητα στα δωμάτια των ξενοδοχείων θα αγγίξει το 100%.

"Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι και φέτος θα έχουμε πληρότητα στα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων τις γιορτινές μέρες που έρχονται, με την πόλη μας να συνεχίζει την παράδοση αυτή που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια, κάτι που μαρτυρά την τουριστική δυναμική που έχει καταφέρει να αποκτήσει" τονίζει ο κ. Δαφαλιάς.

Ετοιμάζονται να... βουλιάξουν τα Καλάβρυτα την περίοδο των Χριστουγέννων!

Έχουν αυξηθεί οι επισκέπτες

Ήδη το τελευταίο χρονικό διάστημα η επισκεψιμότητα στα Καλάβρυτα έχει αυξηθεί αρκετά τα Σαββατοκύριακα και αυτό αναμένεται να γίνει πιο έντονο όσο πλησιάζουμε στις μέρες των Χριστουγέννων. Ο κ. Δαφαλιάς τονίζει πάνω σε αυτό:

"Πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν από το πότε θα ανοίξει το Χιονοδρομικό Κέντρο των Καλαβρύτων το οποίο είναι ένας παράγοντας που ανεβάζει την επισκεψιμότητα στην πόλη μας και δίνει μια ώθηση στον τουρισμό μας, όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, αλλά και τις καθημερινές".

Πάντως, οι τιμές στα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων θα είναι και φέτος προσιτές, ανάλογα πάντα με την κατηγορία της κάθε ξενοδοχειακής μονάδας. Ο μέσος όρος θα κυμανθεί για τις μέρες των Χριστουγέννων στα 70 ευρώ τη βραδιά, ενώ οι τιμές θα ξεκινούν από τα 50 και θα φτάνουν έως και τα 200 ευρώ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αρκετά προσιτές είναι οι τιμές και στην αγορά των Καλαβρύτων, στα εστιατόρια, στις καφετέριες και γενικότερα στα μαγαζιά, κάτι που ασφαλώς δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα βαλάντια, να επισκεφτούν τη γραφική πόλη. Μια πόλη που αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων κρύβει μέσα της μια μαγεία.


Πηγή