Η Πάτρα της ανέχειας – Χιλιάδες δημότες τη “βγάζουν” με επιδόματα!

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που υπάρχουν στον Δήμο της Πάτρας, σε ότι αφορά το επίπεδο της ανέχειας και της φτώχειας της τοπικής κοινωνίας της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με αυτά περισσότερες από 16.000 οικογένειες στηρίζουν την επιβίωση τους στα κοινωνικά προγράμματα του δήμου Πατρέων, ένας αριθμός που σε επίπεδο ατόμων ξεπερνά τις 25.000.

Η λίστα των ανέργων της Πάτρας συνεχώς μεγαλώνει, με τους περισσότερους από αυτούς να ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 40 με 60, κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα θα βρουν και πάλι δουλειά.

Οι άνεργοι αυτοί είναι πρώην εργαζόμενοι που προέρχονται κυρίως από τον χώρο της οικοδομής, των κατασκευών, αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δεν άντεξαν την κρίση και έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους. Το ακόμα πιο αρνητικό στοιχείο είναι ότι το σύννεφο της "φτώχειας" εξαπλώνεται συνεχώς και μάλιστα με ραγδαίους ρυθμούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των ατόμων που παίρνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης τον Φεβρουάριο του 2017 ήταν στους 8.500 πολίτες, ενώ πλέον ο αριθμός αυτός έχει ξεπεράσει τις 14.000 οικογένειες.

Επιπλέον, πάνω από 700 οικογένειες της Πάτρας λαμβάνουν τρόφιμα δύο φορές τον μήνα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και εκτός αυτών καθημερινά δίνονται 250 μερίδες φαγητού από τα Κοινωνικά Συσσίτια.

Εξάλλου, 30 άτομα είναι χωρίς στέγη και μένουν σε πανσιόν που έχει νοικιάσει ο δήμος, ενώ παράλληλα τους δίνεται και φαγητό. Την ίδια στιγμή 300 οικογένειες, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Δήμου, ζουν αυτή τη στιγμή χωρίς ρεύμα. Όλα αυτά μαρτυρούν την κατάσταση που έχουν περιέλθει εκατοντάδες νοικοκυριά της Πάτρας.

Μια κατάσταση που αποτελεί συνέπεια της ανεργίας και της ημιαπασχόλησης από τις οποίες η Πάτρα υποφέρει εδώ και τουλάχιστον τρεις δεκαετίες, μόνο από το 2010 και μετά με τον ερχομό της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών των μνημονίων που ακολούθησαν και έφτασαν στην κορύφωση της, οδηγώντας την πόλη στο πάτο.


Πηγή