Κ. Νικολούζος: «Δεν θα με θυσιάσουν για να σωθούν αυτοί».

Δήμος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος: «Δεν θα με θυσιάσουν για να σωθούν αυτοί».

Στον σχεδιασμό για τα απορρίμματα και για την κατάσταση που υπάρχει στο Τεμπλόνι αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος μιλώντας στο Corfutv το βράδυ της Δευτέρας.

«Εξετάσαμε όλα τα ζητήματα και το ζήτημα του χώρου. Εμείς κουβεντιάσαμε με σοβαρές εταιρείες όπου μας ανέφεραν ότι χρειάζεται και μια δεύτερη συστοιχία αλλά χρειαζόμασταν άλλα 20 στρέμματα τα οποία τα βρήκαμε και θα προχωρήσουμε. Αυτά αφορούν το εργοστάσιο», επεσήμανε ο κ. Νικολούζος.

Αδελφάτα: ”Είμαστε με όλους απέναντι”.

Αναφορικά με το οικόπεδο των Αδελφάτων που ακόμα δεν έχει υπάρξει η αδειοδότηση ο κ. Νικολούζος υποστήριξε: «όσον αφορά το οικόπεδο των Αδελφάτων είναι απορίας άξιο. Αυτά εξάλλου τα ζητήματα δεν αφορούν μόνο τον Νικολούζο αλλά όλη την κοινωνία. Για δεύτερη φορά η Περιφέρεια, κατά την άποψη μου με απόλυτα δικολαβικά επιχειρήματα που δείχνουν άρνηση για να δημιουργήσει πρόβλημα στην ουσία, δεν το αδειοδοτεί. Και ενώ στην Διυπουργική επιτροπή είχαμε τουλάχιστον την υπόσχεση του Υπουργού Περιβάλλοντος ότι θα αδειοδοτηθεί, ο δρόμος που αναγκαζόμαστε σήμερα να πάμε είναι στην συνολική τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων της συνολικής έκτασης και να εντάξουμε σε αυτό τον χώρο και τα 4 στρέμματα. Μια διαδικασία που στην καλύτερη περίπτωση θα πάρει περίπου 3 μήνες. Αυτό μας δημιουργεί ένα δεύτερο αδιέξοδο. Άρα όταν σας λέω ότι εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόβλημα με όλους απέναντι λέω αλήθεια. Το επαναλαμβάνω με όλους απέναντι. Δεν θέλω να μιλήσω εγώ για την Περιφέρεια. Ωστόσο φαίνεται ότι οι υπηρεσίες της δεν συμμερίζονται το γενικό πρόβλημα και συνολικά σαν να θέλουν όλοι να θυσιάσουν την Κέρκυρα. Πιστεύουν ότι αν θυσιάσουν τον Νικολούζο στα σκουπίδια θα σωθούν οι υπόλοιποι. Δεν θα σωθεί κανένας. Η Κέρκυρα καθορίζει το παιχνίδι και στα Ιόνια Νησιά συνολικά όπως καθόριζε πάντα όπως το καθόρισε και στις τελευταίες εκλογές. Επομένως δεν καταλαβαίνω αυτή την στάση σε κανένα επίπεδο και ομολογώ ότι είμαι απόλυτα εξοργισμένος».


Πηγή