Ναμπίλ Μοράντ: Τα νέα κτίρια για το ΑΤ Ανδραβίδας Κυλλήνης

Το Αστυνομικό τμήμα Ανδραβίδας Κυλλήνης μέχρι σήμερα στεγάζεται στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στα Λεχαινά, σε χώρο μικρό όπου οι συνθήκες για το προσωπικό είναι επιεικώς απαράδεκτες.

Ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης έχει ως γνωστό προτείνει στην ΕΛΑΣ την μεταστέγαση του ΑΤ σε κτίρια που υπάρχουν στις Εργατικές κατοικίες των Λεχαινών. Κλιμάκιο της ΕΛΑΣ τα επισκέφθηκε, τα εξέτασε και τα ενέκρινε ζητώντας να γίνουν φυσικά διορθώσεις. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και σε περίπου 3 μήνες θα παραδοθούν προς χρήση , εφόσον ελεγχθούν και εγκριθούν από ειδικό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ.

Συναντήσαμε τον δήμαρχο Ανδραβίδας στα κτίρια στο χώρο των Εργατικών κατοικιών όπου μας έκανε μια σύντομη ξενάγηση.

Κτίριο λειτουργικό

Ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ δήλωσε για το έργο που γίνεται: “Εδώ στις Εργατικές κατοικίες στα Λεχαινά, ο δήμος έχει παραχωρήσει στην ΕΛΑΣ δύο κτίρια όπου θα στεγαστεί το Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας Κυλλήνης. Το ένα κτίριο έχει τέσσερα γραφεία και το κάθε ένα έχει ένα πατάρι και ξεχωριστό WC. Στο άλλο κτίριο θα είναι ο Αξιωματικός Ασφαλείας και τα κρατητήρια αλλά και βοηθητικοί χώροι.

Ξεκινήσαμε ήδη τις εργασίες με το προσωπικό από το πρόγραμμα με τα οκτάμηνα. Γίνονται διορθωτικές εργασίες που έχει ζητήσει η Αστυνομία, σύμφωνα με τα σχέδια που μας έχουν αποσταλεί. Το κόστος των εργασιών είναι ελάχιστο. Προχωράμε και τα ετοιμάζουμε. Στη συνέχεια θα έρθουν από την Αθήνα αστυνομικοί να τα ελέγξουν. Υπενθυμίζω ότι εδώ είχε έρθει κλιμάκιο μηχανικών από την ΕΛΑΣ, πήραν τα σχέδια, φωτογράφησαν και στη συνέχεια μας έστειλαν τις διορθώσεις που ζητάνε για να είναι λειτουργικό για την στέγαση της Αστυνομίας και να έχει την ασφάλεια που απαιτείται για τα Αστυνομικά Τμήματα. Χρονικά πιστεύω ότι σε ένα τρίμηνο το έργο θα έχει ολοκληρωθεί . Τώρα αν χρειαστούν και κάποιες άλλες μικροδιορθώσεις ίσως πάμε για τον Μάϊο”


Πηγή