Πάτρα: Ανοικτό μέτωπο μεταξύ εμποροϋπαλλήλων και εμπόρων στην αγορά

Αντιδρούν οι εμποροϋπάλληλοι της Πάτρας στην απόφαση των εμπόρων για το άνοιγμα των καταστημάτων τις τελευταίες τρεις Κυριακές του χρόνου.

Οι υπάλληλοι των εμπορικών μαγαζιών που καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται σε μετωπική με τους εμπόρους επαγγελματίες για δύο βασικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την τρίτη Κυριακή της εορταστικής περιόδου και τη "λευκή νύχτα" στην έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού.

Σε ότι αφορά το πρώτο ζήτημα χαρακτηρίζουν αυθαίρετη την απόφαση των εμπόρων να έχουν ανοικτά τα μαγαζιά τους και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, υποστηρίζοντας ότι το παραδοσιακό και το καθιερωμένο για αυτή την περίοδο είναι τα καταστήματα να είναι ανοικτά μόνο τις δύο τελευταίες Κυριακές.

Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, η απόφαση αυτή δίνει έδαφος σε όσους θέλουν να καθιερώσουν το άνοιγμα των μαγαζιών για όλες τις Κυριακές του χρόνου και για αυτό έχουν δηλώσει ότι θα προχωρήσουν σε απεργία την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου.

Σε ότι έχει να κάνει με το δεύτερο θέμα που είναι η "λευκή νύχτα" οι εμποροϋπάλληλοι είναι σφοδρά αντίθετοι στην πρόταση που φέρεται να έχει καταθέσει μερίδα του εμπορικού κόσμου για να είναι ανοικτά μέχρι αργά τα καταστήματα την ημέρα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Οι εργαζόμενοι στα εμπορικά μαγαζιά τονίζουν ότι αυτό παραβιάζει όλους τους εργατικούς νόμους και τους μετατρέπει σε πολίτες ή ακόμα και δημότες δεύτερης κατηγορίας, εξαντλώντας τους σωματικά, ψυχικά και ηθικά.

Το μέτωπο λοιπόν μεταξύ των εμποροϋπαλλήλων και των εμπόρων είναι ανοικτό, με τους πρώτους να κατηγορούν τους δεύτερους, ότι άλλα έλεγαν και άλλα κάνουν, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά μέλη του προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου και ειδικότερα τον πρόεδρό του, Γιώργο Ρώρο που κατέθεσε επίσημη πρόταση στην ημερίδα του ΣΚΕΑΝΑ για τη "λευκή" νύχτα στην τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.


Πηγή