Πάτρα: O Σπύρος Μυλωνάς αποχαιρέτησε τους συνεργάτες του στη ΔΕΗ

Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, με μια λιτή εορτή την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου ο Σπύρος Μυλωνάς αποχαιρέτησε συνεργάτες και συνοδοιπόρους, ολοκληρώνοντας κατά γενική ομολογία, μια εξαιρετική καριέρα ως ο μακροβιότερος περιφερειάρχης της ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ. Ο κος Μυλωνάς, συνταξιοδοτήθηκε μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε και ο ίδιος: «Ολοκληρώνεται σήμερα μια 35χρονη καριέρα στη ΔΕΗ και στον ΔΕΔΔΗΕ. Ένα ταξίδι που σημάδεψε τη ζωή μου, που ολοκληρώθηκα ως Μηχανικός και ως άνθρωπος δημιούργησα και μεγάλωσα την οικογένεια μου και γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους!».

Από την θέση αυτή, που έτυχε ευρύτερης αναγνώρισης τόσο από υπηρεσία του όσο και από την ευρύτερη κοινωνία, o κος Μυλωνάς παραιτήθηκε για να διεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το Μάιο του 2019. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει και ο ίδιος: «Νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη προς όλους τους συναδέλφους μου αλλά και τους απλούς πολίτες που γνώρισα για την άριστη συνεργασία μας. Η θητεία μου το τελευταίο διάστημα δυστυχώς συνέπεσε με την εμφάνιση πολλών δυσκολιών, που ανέτρεψαν τα δεδομένα και δημιούργησαν νέες και σε μεγάλο βαθμό αντίξοες συνθήκες για τους συμπολίτες μας. Εργαστήκαμε σκληρά, πολλές φορές ακόμα και όρια της νομιμότητας προκειμένου να προσφέρουμε στο συνάνθρωπό μας το μέγιστο δυνατό.

Τώρα επόμενος στόχος η υλοποίηση του οράματος μας για τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας. Όλους εμάς τους απλούς ενεργούς πολίτες που απαρτίζουμε την παράταξη « Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα» μας ενώνει η αγάπη για τη ζωή και τον τόπο μας. Είμαστε πολίτες με διαφορετική ιδεολογία και κομματική ταυτότητα, πολίτες με μεγάλη εμπειρία και προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και νέοι ανήσυχοι πολίτες, χωρίς προηγούμενη ανάμειξη στα «κοινά», που με ανιδιοτέλεια και ειλικρινή διάθεση θέλουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, τις γνώσεις μας, την κατάρτισή μας ώστε να αναβαθμίσουμε τον Τόπο μας, να τον κάνουμε ανταγωνιστικό, να τον κάνουμε παραγωγικό, να τον αναπτύξουμε και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής όλων μας.

Μας στενοχωρεί και μας θυμώνει η απαξίωση του Δήμου μας, οι εικόνες κατάρρευσης και εγκατάλειψης που αντικρίζουμε στις γειτονιές μας και στα χωριά μας. Χρέος μας είναι όλοι εμείς, το υγιές κομμάτι αυτής της κοινωνίας, να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο. Να αγωνιστούμε για μια Τοπική Αρχή που θα απαντά άμεσα στα προβλήματα της καθημερινότητας, που θα λειτουργεί αυτόνομα και ανεξάρτητα από κομματικές δεσμεύσεις και σκοπιμότητες, που θα εγγυάται την ισοπολιτεία και την ισονομία όλων των δημοτών, που θα τοποθετεί πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών, που θα επενδύει στη παιδεία των πολιτών και τον πολιτισμό και θα υπερασπίζεται το περιβάλλον.


Πηγή