Πάτρα: “Πακέτο” προτάσεων από την ημερίδα του ΣΚΕΑΝΑ στον Καρναβαλικό Οργανισμό

Με ένα πακέτο προτάσεων και μία γεμάτη ατζέντα θα πάνε μέσα στο επόμενο διάστημα τα μέλη του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας, στον πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού, Νίκο Χρυσοβιτσάνο.

Η ατζέντα αυτή έχει προκύψει μέσα από τις απόψεις και τις προτάσεις που ακούστηκαν κατά την διάρκεια της ημερίδας που διοργάνωσε ο ΣΚΕΑΝΑ, στην Αγορά Αργύρη, με θέμα "Τι Καρναβάλι θέλουμε;".

Μόνο και μόνο από το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή, η ημερίδα αποτέλεσε την αιτία για να συγκροτηθεί μία ατζέντα με συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν σαν άμεσο στόχο την βελτίωση του Πατρινού Καρναβαλιού, δείχνει πόσο χρήσιμη ήταν η πρωτοβουλία αυτή του συλλόγου για ένα θέμα που αφορά όλη την πόλη.

"Ακούστηκαν πολύ καλές ιδέες και σοβαρές προτάσεις, ενώ συζητήθηκαν σημαντικά προβλήματα που χαρακτηρίζουν το καρναβάλι της πόλης μας τελευταία χρόνια" τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου, Σπύρος Στεργίου.

"Είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και θεωρούμε ότι μέσα από την πρωτοβουλία μας έγινε μία σημαντική αρχή που θα πρέπει να συνεχιστεί με στόχο την βελτίωση του Πατρινού Καρναβαλιού το οποίο θα πρέπει να αποκτήσει και πάλι πίσω το κύρος και το βεληνεκές που είχε κάποτε".

Οι προτάσεις αυτές που θα συμπεριληφθούν στην ατζέντα δεν είναι απαραίτητο να έχουν μία απλά και μόνο βραχυπρόθεσμη προοπτική. "Το θέμα είναι να αλλάζουμε χρόνο με το χρόνο κάτι, δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα μονό μιας.

Ακούστηκαν όμως εποικοδομητικές προτάσεις που θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρό υπόψη από όλους. Είναι απαραίτητο να γίνει κάτι για το καρναβάλι. Όχι για την εστίαση, αλλά για το καλό της πόλης μας".


Πηγή