Πάτρα – Πόσο κοστίζουν οι Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές που μας βάζουν στην μαγεία των ημερών;

Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες και άλλες Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές είναι τα απαραίτητα γλυκίσματα που έχει το κάθε σπίτι αυτές τις ημέρες.

Το ζητούμενο, βέβαια, για ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που για διάφορους λόγους έχει πάψει να φτιάχνει αυτά τα γλυκίσματα στο σπίτι, είναι σε τι τιμές τα βρίσκει. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, οι τιμές τους κυμαίνονται ανάλογα με το κάθε κατάστημα και το είδος τους.

Οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα είναι στο ίδιο μήκος κύματος. Στους φούρνους ξεκινούν από τα 8 με 10 ευρώ, ενώ στα ζαχαροπλαστεία μπορούν να φτάσουν τα 13 με 15 ευρώ.

Τα μελομακάρονα είναι λίγο πιο "τσιμπημένα" από τους κουραμπιέδες, ενώ το ακριβότερο είδος τους και αυτό που αγαπούν περισσότερο τα παιδιά είναι τα μελομακάρονα που έχουν από πάνω τους σοκολάτα, τα οποία στα ζαχαροπλαστεία μπορούν να ξεπεράσουν τα 15 ευρώ και να φτάσουν τα 17 με 18 ευρώ το κιλό.

Πιο πάνω από τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα είναι οι δίπλες, ένα ακόμα γλύκισμα που έχει ταυτιστεί με τις γιορτές των Χριστουγέννων. Οι δίπλες στους φούρνους ξεκινούν από τα 10 με 12 ευρώ, ενώ στα ζαχαροπλαστεία κυμαίνονται από τα 15 έως στα 18 ευρώ.

Τα τσουρέκια τώρα, μια λιχουδιά που θεωρείται και πασχαλινή, τα βρίσκει κανείς από 3,5 ευρώ μέχρι και 8, ανάλογα με το μέγεθος, ενώ πιο τσιμπημένα είναι τα γεμιστά.

Πάντως, τόσο στους φούρνους, όσο και στα ζαχαροπλαστεία η κίνηση αυτές τις ημέρες είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με τους καταναλωτές να ζητούν Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, για να τις μοιραστούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, έχοντας ανάγκη αυτές τις ημέρες να νιώσουν πιο όμορφα και πιο ζεστά και να ζήσουν σε όλο τους το μεγαλείο τη μοναδικότητα αυτών των γιορτών και τη μαγεία τους, με όλα τα έθιμα και τις παραδόσεις που συνδυάζονται μαζί τους.


Πηγή