Πάτρα: Στην ουρά για τρόφιμα… Τεράστια αύξηση των πολιτών που ζουν από το ΚΕΑ, σε ένα χρόνο

Oι αριθμοί της φτώχειας ευημερούν στην Πάτρα όπως ξαναέγραψε προ ημερών το thebest.gr με αφορμή τη βοήθεια που δίνετε και αυτές τις ημέρες σε εκείνους που τη χρειάζονται.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, η Πάτρα έχει 30.000 άνεργους, χιλιάδες δικαιούχους του ΚΕΑ, 300 οικογένειες χωρίς ρεύμα και 10.000 ακόμη ειδοποιητήρια για διακοπή ρεύματος

Τα νοικοκυριά-δικαιούχοι, που είναι εγγεγραμμένοι στο ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) ξεπερνούν πλέον τις 14.000 ( τα άτομα που αναλογούν σε αυτά είναι περισσότερα από 25.000 ), όταν τον Μάρτιο του 2017 ήταν 9.000!

Οι μαθητές στους οποίους χορηγείται «δεκατιανό», στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, ξεπέρασαν πέρσι τους 1500.Έχουν χορηγηθεί 410 βεβαιώσεις αστεγίας σε 730 υποβληθείσες αιτήσεις,

Eπίσης, δίνονται, καθημερινά μέσω της δομής συσσιτίου, περίπου 250 μερίδες φαγητού, οι οποίες διανέμονται κατ΄οίκον και κάθε δεύτερη ημέρα δίνονται περί τις 60 μερίδες φαγητού σε μετανάστες. Επίσης μηνιαία σε πανσιόν φιλοξενούνται περίπου 30 άστεγοι.

Επίσης στην πρώην Τράπεζα Τροφίμων , νυν Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι εγγεγραμμένες περίπου 550 οικογένειες. Αυτές τις ημέρες όπως και κάθε μήνα τους δόθηκαν τα απαραίτητα τρόφιμα. Η διανομή ολοκληρώθηκε στα μέσα της εβδομάδας και οι δικαιούχοι αρκετά συχνά σχηματίζουν ουρά για την παραλαβή της βοήθειας, στην οδό Κοραή.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    25 Δεκεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία