Πάτρα: Τα “βόλεψε” τα μαγαζιά ο καλός καιρός – Ταμείο στο… τέλος

Συνεχίστηκε και αυτή την Κυριακή το εορταστικό κλίμα στην αγορά της Πάτρας, με τον κόσμο να κατεβαίνει στο κέντρο της πόλης για να απολαύσει τη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που επικρατεί.

Τα καταστήματα ήταν ανοικτά από το πρωί έως το βράδυ στις 8, με την κίνηση να είναι αυξημένη σε σύγκριση με τις άλλες μέρες τις εορταστικής περιόδου, χωρίς όμως μέχρι ώρας να υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο πάνω σε αυτό.

Την κίνηση και το εορταστικό κλίμα ένιωσαν κυρίως τα καταστήματα στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, αφού στα μαγαζιά έξω από αυτό, δεν υπήρχε τόση δράση και η ατμόσφαιρα ήταν κάπως υποτονική.

Πάντως, στο γιορτινό κλίμα και στην τόνωση της εμπορικής κίνησης της αγοράς σημαντικό ρόλο έπαιξε ο καλός καιρός που έκανε τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, με τον κόσμο να κατεβαίνει στο κέντρο, συνδυάζοντας την βόλτα του με αγορές και καφέ.

Φυσικά μεγάλοι πρωταγωνιστές του διημέρου και του γιορτινού κλίματος στην αγορά ήταν και πάλι τα παιδιά για τα οποία έγιναν μία σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις στο Χριστουγεννιάτικο χωριό της πλατείας Γεωργίου.

Πάτρα: Τα "βόλεψε" τα μαγαζιά ο καλός καιρός - Ταμείο στο... τέλος

Γιορτινή ατμόσφαιρα θα επικρατήσει και την επομένη ημέρα, την παραμονή των Χριστουγέννων. Όσο για το ταμείο στα καταστήματα και στα μαγαζιά; Θα δείξει.

Οι έμποροι ελπίζουν ότι στο τέλος της εορταστικής περιόδου, προσμένοντας πλέον την τρίτη Κυριακή πριν από το ερχομό του νέου έτους, ότι το ταμείο θα είναι θετικό.

Τουλάχιστον ευελπιστούν σε κάτι τέτοιο, χωρίς βέβαια να… πετούν και στα σύννεφα, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις καταστάσεις που υπάρχουν στην κοινωνία και ότι βρισκόμαστε ακόμα σε εποχές κρίσης.


Πηγή