Πάτρα: Το κρύο έφερε μία μικρή αύξηση στις παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης

Αρκετά μειωμένη συνεχίζει να είναι η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης, σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, παρόλο που πλέον έχουμε μπει τα τα καλά στα κρύα του χειμώνα και η θερμοκρασία έχει πέσει αρκετά προς τα κάτω.

Σύμφωνα με τους πρατηριούχους η ζήτηση σε σύγκριση με πέρυσι ήταν 30%, ενώ οι παραγγελίες κυμαίνονται από 300 έως 70 λίτρα, με το μέσο όρο να φτάνει τα 500 λίτρα. Η πτώση της θερμοκρασίας ανέβασε κάπως τις πωλήσεις και τις παραγγελίες, ενώ οι επαγγελματίες περιμένουν ακόμα μεγαλύτερη κίνηση στο επόμενο διάστημα, εφόσον η κακοκαιρία συνεχίζεται.

Οι παραγγελίες πάντως αφορούν πια κυρίως μονοκατοικίες και διώροφα και σπανίως πολυκατοικίες, όπου εκεί τα καλοριφέρ έχουν να μπουν σε λειτουργία εδώ και αρκετά χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης που υπάρχει στα περισσότερα νοικοκυριά.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες εκτιμήσεις οι περισσότεροι από αυτούς που παραγγέλνουν στην Πάτρα, προέρχονται κυρίως από περιοχές που διαμένουν εκτός του κέντρου της πόλης, στον Ρωμανό, στο Ρίο, στον Άγιο Βασίλειο ή το Καστρίτσι όπου εκεί το κρύο είναι ακόμα περισσότερο.

Πάντως, η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης έχει πέσει σε σύγκριση με αυτή που ξεκίνησε, προφανώς λόγω της μειωμένης ζήτησης. Πλέον το πετρέλαιο διατίθεται κατά μέσο όρο από 1,01 ευρώ το λίτρο, ενώ η τιμή διάθεσης είχε ξεκινήσει κατά μέσο όρο στο 1,16 – 1,20 ανά λίτρο.


Πηγή