Πάτρα: Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια…

Έχουμε βγει από την περίοδο της κρίσης και έχουμε μπει στις αγορές;

Κι όμως στην Πάτρα υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ψάχνουν στους κάδους και στα σκουπίδια, ψάχνοντας κάτι που μπορεί να τους φανεί χρήσιμο ή ακόμα και για να βρουν φαγώσιμα. Το διαπιστώνει αυτό κανείς εύκολα αν κοιτάξει γύρω στους δρόμους που γίνονται κάθε φορά οι λαϊκές αγορές.

Τότε είναι που θα δει κανείς ανθρώπους να πηγαίνουν με την σακουλίτσα τους και το καροτσάκι τους, για να μαζέψουν ότι έχει ξεμείνει από τους πάγκους των πωλητών στις λαϊκές αγορές. Μαζεύουν πεταμένα φρούτα, λαχανικά, πατάτες, ντομάτες και άλλο βρουν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε μία λαϊκή ή σε μία γειτονιά. Γίνεται σε όλες τις λαϊκές, σε κάθε γειτονιά, με διαφορετικούς ανθρώπους κάθε φορά.

Τι δείχνουν οι εικόνες αυτές που μας γυρίζουν πίσω στο 2012 ή στο 2013; Υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα πεινούν. Δεν είναι απλά στερημένοι ή τους έχουν λείψει πράγματα εξαιτίας των φόρων, της ανεργίας και των οικονομικών πολιτικών που έχουν ακολουθηθεί.

Πεινούν και βρίσκονται σε κατάσταση εξαθλίωσης. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Άνθρωποι που όταν ψάχνουν ανάμεσα στα σκουπίδια σε κοιτούν με ένα μελαγχολικό βλέμμα ή άλλες φορές κρύβουν το πρόσωπο τους για να μην τους δεις. Εικόνες που συμβαίνουν και που πονούν όλους μας.


Πηγή