Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου, Κώστα Νικολούζου, για το θάνατο της Μαίρης Μητροπία.

Δήμος Κέρκυρας Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου, Κώστα Νικολούζου, για το θάνατο της Μαίρης Μητροπία.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος τονίζει τα εξης: «Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο της Μαίρης Μητροπία.

Η πρόωρη απώλειά της στερεί την Κέρκυρα από μια αληθινή φίλη και τους δικούς της ανθρώπους από μιαν αγαπημένη παρουσία.
Η Μαίρη Μητροπία υπήρξε στέλεχος «πρώτης γραμμής» του Δήμου και έχει συνδέσει το όνομά της με την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας στην οποία έχει αφήσει τη σφραγίδα της. Ως Υπεύθυνη του Γραφείου της Παλιάς Πόλης, επί πολλά χρόνια, έχει εργαστεί για την αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου, ενώ ως συντονίστρια της Ομάδας που συνέταξε το φάκελο υποψηφιότητας της Κέρκυρας στην UNESCO είχε καθοριστικό ρόλο στην εκπόνηση του Σχεδίου Διαχείρισης.
Η Μαίρη αγαπούσε την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, νοιαζόταν για αυτήν και μαχόταν για την ανάδειξή της από οποιαδήποτε θέση. Στην παρούσα δημοτική θητεία ήταν ειδική σύμβουλος σε θέματα της Παλιάς Πόλης, ενώ μέχρι το θάνατό της ήταν μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Φορέα Διαχείρισης.
Η Μαίρη Μητροπία θα μας λείψει. Θα μας λείψουν οι γνώσεις της, το χαμόγελό της, η ευαισθησία της και η προθυμία με την οποία προσέφερε τη βοήθειά της για την Κέρκυρα».


Πηγή