Συνέντευξη Ε. Κονιδάρη: Ο λαός θα ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών

Πιστεύει ότι θα έχουν εκλογές πολύ πριν το φθινόπωρο του 2019. Στηρίζει απόλυτα τον Νεκτάριο Φαρμάκη, πιστεύει ότι η πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση πρέπει να ρυθμιστεί από τς κοινωνίες χωρίς κεντρικές αποφάσεις. Και δηλωνει πλήρως αφοσιωμένη στην ιδέα της πολιτικής. Η Ελενα Κονιδάρη μίλησε στην Π». Το 2019 είναι εκλογική χρονιά. Εκτός από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές αναμετρήσεις, θα στηθούν και Εθνικές κάλπες. Εκτιμάτε ότι η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, ή θα προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία πριν από τη λήξη της; Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε πως ο πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έχουν προχωρήσει σε μία ακατάσχετη παροχολογία. Υπόσχονται τα πάντα και πρωτίστως προσλήψεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του δημόσιου τομέα, σε μία περίοδο που η χώρα είναι αποκλεισμένη από τις αγορές. Είναι κατά τη γνώμη μου βέβαιο ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο πολιτική κεφαλαιοποίηση παροχών και υποσχέσεων, άρα σύμφωνα με την λογική θα επιδιώξει η προσφυγή στις κάλπες να γίνει σε χρόνο που πιστεύει ότι αυτές δεν θα εξανεμιστούν, πολύ νωρίτερα δηλαδή από τον Σεπτέμβριο του 2019. Φυσικά οι όποιες μεθοδεύσεις και οι μικροπολιτικοί τακτικισμοί της, προσκρούουν στην κοινή λογική σύμφωνα με την οποία ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να επενδύσει σε παρωχημένες πρακτικές, απλούστατα γιατί έχει πλέον εξαϋλωθεί το όποιο πολιτικό του κεφάλαιο. Αυτό αποτυπώνεται και σε όλες τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η κοινωνία έχει πλέον αντιληφθεί πως ο χρόνος αυτής της Κυβέρνησης έχει ολοκληρωθεί μετά από μία, δυστυχώς για τον τόπο, επιζήμια διακυβέρνηση.
Θεωρείτε δηλαδή ότι η Κυβέρνηση θα επιλέξει πρόωρες εκλογές; Πώς πιστεύετε ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί; Παρατηρούμε ότι το τελευταίο διάστημα αλλάζουν δραματικά για την Κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Εκτός δηλαδή από τις ισχυρές αντιδράσεις των πολιτών απέναντι σε όσα υπέγραψαν Τσίπρας και Κοτζιάς, εκδηλώνονται και κοινοβουλευτικά επιφυλάξεις για την συμφωνία από πτέρυγες ή ακόμη και ανεξάρτητους βουλευτές, ιδιαίτερα μετά τις προκλητικές-αλυτρωτικές δηλώσεις Ζάεφ. Εκτιμώ ότι η χρονική στιγμή που η συμφωνία των Πρεσπών θα έλθει προς κύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα είναι κομβική για τις αποφάσεις του κ. Τσίπρα και θα δρομολογήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, εφόσον μέχρι τότε δεν καταφέρει να διασφαλίσει πλειοψηφία για την κύρωσή της. Η Νέα Δημοκρατία είχε προειδοποιήσει ευθύς εξαρχής την κυβέρνηση για τους κινδύνους της προχειρότητας σε αυτό το θέμα, αλλά ο κ. Τσίπρας επέμεινε στη μυστική διπλωματία και στην παντελή απουσία διάθεσης συνεννόησης με την αξιωματική αντιπολίτευση και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.
Ναι αλλά σε αυτή την περίπτωση, το θέμα δεν μετακυλίεται στην επόμενη κυβέρνηση; Τι θα πράξει η Νέα Δημοκρατία, εφόσον κερδίσει τις εκλογές; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτή τη συμφωνία. Πρόσφατα, μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ όχι μόνο επανέλαβε την ίδια θέση, αλλά κάλεσε και όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου να την απορρίψουν. Εφόσον λοιπόν η Κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας δεν καταφέρουν να την περάσουν από την Βουλή, ο Ελληνικός λαός θα αποφασίσει. Και είμαι βέβαιη ότι στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα την ακυρώσει. Κατά συνέπεια η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αυτό το μείζον εθνικό θέμα με δεδομένη την ισχυρή λαϊκή βούληση.
Εάν ωστόσο η Κυβέρνηση καταφέρει να κυρώσει την συμφωνία και προχωρήσει σε εκλογές στη λήξη της τετραετίας, δεν θα έχει καταφέρει κάτι το οποίο δεν πέτυχε καμία κυβέρνηση στα χρόνια των μνημονίων; Αντιθέτως. Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση ενδέχεται να εξαντλήσει τον συνταγματικά προσδιορισμένο χρόνο της θητείας της, εάν και εφόσον συμβεί -κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά αμφίβολο αυτή τη στιγμή-, δεν συνιστά κανενός είδους επιτυχία. Μάλιστα εκτιμώ ότι σε αυτή την περίπτωση θα συμβεί το το ακριβώς αντίθετο. Η προσκόλλησή της στην εξουσία συσσωρεύει σημαντικούς κινδύνους για τη χώρα και την Εθνική Οικονομία και αυτό πλέον το αντιλαμβάνεται η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας
Το 2019 είναι και έτος εκλογών στην Αυτοδιοίκηση. Με βάση τα δεδομένα που ήδη έχουν διαμορφωθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στους δήμους της Αχαΐας, μπορείτε να κάνετε μία πρώτη εκτίμηση για την έκβασή τους; Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου είναι πολύ σημαντικές. Και μάλιστα μετά από τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης που κατέληξαν στην ψήφιση του «Κλεισθένη» εκτιμώ ότι η επόμενη μέρα σε πολλούς Δήμους της χώρας αλλά και του Νομού μας θα ξημερώσει με αβεβαιότητα και αδυναμίες δημιουργίας συνεργασιών που θα διαμορφώσουν πλειοψηφίες. Υπό αυτές τις συνθήκες που δημιουργεί η απλή αναλογική, οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να κινηθούν με βάση νέα δεδομένα και να επιλέξουν ελεύθερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα δώσει πολιτικά έμφαση στις Περιφερειακές εκλογές. Και είμαι βέβαιη ότι όλοι οι υποψήφιοι που έχουν επιλεγεί από τον Πρόεδρό μας θα επικρατήσουν. Αυτό θα συμβεί και στην Δυτική Ελλάδα με την υποψηφιότητα του Νεκτάριου Φαρμάκη, ενός νέου αυτοδιοικητικού και αυτοδημιούργητου ανθρώπου με πλούσιο βιογραφικό που μπορεί να αλλάξει σελίδα στην Περιφέρειά μας και να εγγυηθεί το μέλλον σε μία από τις πιο φτωχές Περιφέρειες όχι μόνο της χώρας αλλά και της Ευρώπης. Εχουν βαριές πολιτικές ευθύνες όσοι μέχρι σήμερα δημιούργησαν αυτές τις συνθήκες. Αρα η επιλογή του Νεκτάριου Φαρμάκη εκτός του ότι θα οδηγήσει την Περιφέρειά μας σε ασφαλείς δρόμους ανάπτυξης, θα ισοδυναμεί και με πολιτική καταδίκη όλων όσων προκάλεσαν δεδομένα οπισθοδρόμησης και μαρασμού στην περιοχή μας.
Παρατηρούμε ότι ως πολιτικό στέλεχος και μέλος του Τομέα Υγείας της ΝΔ δραστηριοποιείστε διαρκώς στον Νομό. Ποια μηνύματα λαμβάνετε από την κοινωνία και τους φορείς; Η ενασχόλησή μου με τα κοινά δεν σταμάτησε ούτε για μία στιγμή από την ημέρα που ενεργοποιήθηκα πολιτικά ως υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω με αμείωτους ρυθμούς. Και θα το συνεχίσω για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο επειδή αυτό επιτάσσει η πολιτική μου συνείδηση, αλλά και γιατί η κοινωνία ζητά πλέον να ενεργοποιηθούν στα κοινά άνθρωποι που έχουν διάθεση προσφοράς και μόνον. Αυτές είναι οι δικές μου προσλαμβάνουσες από τους πολίτες και αυτό οφείλω να κάνω τιμώντας όλους όσους με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια τόσο μέσα στην κοινωνία, όσο και στην πολιτική Σας ευχαριστούμε. Κι εγώ σας ευχαριστώ.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    12 Δεκεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Αχαΐα