Αμαλιάδα: Με το βλέμμα στις εκπτώσεις!

Με χαμόγελα ικανοποίησης αποχαιρέτησαν οι καταστηματάρχες της Αμαλιάδας το 2018, καθώς στην εκπνοή του χρόνου η αγοραστική κίνηση που καταγράφηκε ήταν αρκετή για να φτιάξει την διάθεση και να ‘ξεπαγώσει’ τις ταμειακές μηχανές!

Η κίνηση κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς κυμάνθηκε σε καλά επίπεδα, για τα δεδομένα της Ελλάδας της οικονομικής κρίσης μιλάμε πάντα, και οι καταστηματάρχες δικαίως αισθάνονται ικανοποιημένοι. Άλλωστε, το Νοέμβριος ήταν ένας άσχημος μήνας για την αγορά και όλοι είχαν επενδύσει τις ελπίδες τους στην εορταστική περίοδο και τελικά… δεν διαψεύστηκαν!

Στα ίδια με πέρυσι

Η αγορά δεν πλημμύρισε, τα ράφια δεν άδειασαν, όμως ‘κινήθηκε’ και ‘κινήθηκε’ καλά, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι καταστηματάρχες να εντάσσονται στην κατηγορία αυτών που κατέγραψαν τους ίδιους τζίρους με τις περσινές γιορτές, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις καταστηματαρχών που ανέβασαν τους τζίρους τους.

Ο κόσμος βγήκε στην αγορά και έκανε τα ψώνια του, με τα δώρα να έχουν την τιμητική τους. Βέβαια, τα χρήματα που διέθεσαν οι καταναλωτές δεν ήταν υπέρογκα, καθώς οι περισσότεροι αναζητούσαν κάτι καλό και οικονομικό, παρ’ όλα αυτά αρκετά χρήματα από δώρα και επιδόματα διατέθηκαν στην αγορά.

Για τους περισσότερους καταστηματάρχες η μεγαλύτερη κίνηση καταγράφηκε τις παραμονές των Χριστουγέννων, εν αντιθέσει με την παραμονή της Πρωτοχρονιάς που ο βροχερός καιρός απέτρεψε πολλούς καταναλωτές να βγουν στην αγορά.

Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα πήγαν καλά και τα βλέμματα όλων τώρα στρέφονται στις χειμερινές εκπτώσεις, που θα ξεκινήσουν επίσημα στις 14 Ιανουαρίου. Βέβαια, αρκετοί καταναλωτές ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ειδικά όσοι δεν κατάφεραν να κάνουν τα ψώνια τους κατά την εορταστική περίοδο, και με δεδομένο το ενδιαφέρον των καταναλωτών και τη μόλις μία εβδομάδα πριν την επίσημη έναρξη, αρκετοί είναι οι καταστηματάρχες που έχουν ξεκινήσει από τώρα τις προσφορές και τις ανεπίσημες εκπτώσεις, για να βοηθήσουν το καταναλωτικό κοινό. Και οι εκπτώσεις… έρχονται!


Πηγή