Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημερώνει τις επιχειρήσεις για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε Κεφαλο […]

Ο Σταύρος Σπαθής ενημερώνει…

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενημερώνει τους επαγγελματίες των νησιών μας ότι από χθες επεκτάθηκε σε όλα τα νησιά της Ελλάδας, ανάμεσά τους η Κεφαλονιά και η Ιθάκη, το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Οι επιχειρήσεις των νησιών μας μπορούν από 7/1/2019 να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους (η επιδότηση θα υπολογίζεται σε παραστατικά μεταφορών από 1/1/2019) στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, ώστε να αποκτήσουν εγκαίρως τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη και να γίνουν δικαιούχοι του αντισταθμίσματος για ταξίδια που θα πραγματοποιήσουν το 2019.

Το μέτρο πιλοτικά λειτούργησε από 1/7/2018 σε 49 νησιά, επιδότησε 61.500 κατοίκους να πραγματοποιήσουν άνω των 60.000 ακτοπλοϊκών ταξιδιών και 3.100 νησιωτικές επιχειρήσεις να μεταφέρουν με χαμηλότερο κόστος προϊόντα και πρώτες ύλες. «Η έναρξη της νέας χρονιάς αποτελεί ένα ορόσημο για τις νησιωτικές πολιτικές αφού, για πρώτη φορά -ακόμη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο- εφαρμόζεται, παράλληλα, ένα μέτρο-θεσμός που απαντά ταυτόχρονα στις ανάγκες των νησιωτών και στις ανάγκες για ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας, δημιουργώντας αναπτυξιακές ευκαιρίες και ευκαιρίες ζωής», ανέφερε σε δήλωσή του ο Σταύρος Σπαθής.

Το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί για την Κρήτη, την Εύβοια και την Λευκάδα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Σταύρος Σπαθής


Πηγή